Buffer

892514_159937184173003_61783265_oZweden en het maken van muziek zijn twee dingen die hand in hand gaan. Denk maar aan Abba, Roxette, The Poodles, Tiamat, Europe, The Flower Kings, Opeth en ga zo maar even door. In Zweden is ook een zeer goede en grote Gospel scene. Met bands als: Jerusalem, Leviticus, XT, Blindside, Jet Circus, Ingemar Ollson, Carola en Narnia etc. Deze bands hebben door de jaren heen Gospel muziek geschiedenis geschreven. Sonny Larsson is een van de mensen die zeer actief in de scene is geweest en nog is. Hij maakte oa. deel uit van: Leviticus, XT, Charizma en de roemruchte melodische hardrock band Motherlode die men soms met oa. Deep Purple vergeleek.

Beste Sonny , hoe gaat het?
Het gaat prima, bedankt voor het vragen

Hoe is het weer in Zweden , het dorp / stad waar je woont?
Op dit moment , komt er natte sneeuw naar beneden uit de hemel. Het is tot nu toe een vrij milde winter hier in Zweden.

Je bent betrokken bij Zweedse bands als : XT, Motherlode en Leviticus en andere bands, kun je ons iets over je achtergrond in het kort vertellen?

Zo ziet mijn muzikale reis er ongeveer uit, zoals je beschreven hebt. Ik heb daarbij een aantal optredens als backing vocals gedaan en heb dat ook gedaan op een paar albums.
Ik had ook een band , Kings of Modern Swing in het midden van de jaren negentig .
We bracht ook een album uit in 2004 met The Rise, het album heet ” Blue Zone ” het is een project van oa.Peter Carlsohns bekend van Jerusalem

Wat doe je muzikaal gezien op dit moment, heb je plannen voor de nabije toekomst?
We zijn van plan om de studio in te gaan met Motherlode om later dit jaar een nieuw album op tegaan nemen.
Op dit moment zijn we ongeveer halverwege gevorderd met de songwriting , en het gaat langzaam maar zeker vooruit 🙂

Kun je ons iets vertellen over de christelijke hardrock en heavy metal scene op dit moment in Zweden?
Niet echt, ik ben vooral bezig met mijn eigen projecten en werk , dus ik weet het eigenlijk niet zo goed. Maar ik weet zeker dat er nog veel gebeurd in de hardrock en metal in het land.

Wat zijn je favoriete bands?
In mijn auto luister ik op dit moment veel naar: Pink Floyd, Kansas, Wolf en Brainchild .

Photo-Johan_GullbergWat denk je is belangrijk voor een band, of voor iemand die muziek maakt. Gaat het om de lol die je met elkaar hebt, zijn het de vaardigheden van een band of muzikant, of is het de boodschap of tekst?
Als zanger heb je niet echt een vaardigheid, je moet gewoon zingen, met heel je hart. Daarom denk ik dat het hebben van plezier en de boodschap hand in hand gaan en dat dit voor mij
de belangrijkste kenmerken zijn als zanger.

Wat was je grootste succes in de muziek tot nu toe?
Dat ik nog steeds vind dat het geweldig leuk is om muziek te maken en te zingen, het geeft me zoveel vreugde .

Is er iets wat je op je hart te delen met de lezers van rocklife magazine?

Zorg voor elkaar en de mensen die je ontmoet zonder te oordelen op basis van uiterlijk , Heb uw naaste lief als jezelf.
Luister naar je medemensen, want ze hebben je zoveel te geven .
Geef en je zal terug ontvangen en dat in overvloed .

Vrede en zegen jullie allen / Sonny

Meer info over Sonny Larsson vindt je oa. hier: http://www.youtube.com/user/SonnyLarsson    en:  www.myspace.com/sonny_motherlode 

Over de auteur

White metal fan sinds midden jaren 80. Ik kreeg een cassettebandje met Stryper songs van iemand van Jong & Vrij. Op kant a: To Hell with he Devil en op kant b: The yellow and Black Attack. Ik was meteen "verliefd". Ik kocht van mijn spaarcenten de lp: Soldiers Under Command in een muziek/platenwinkel in Angelslo (wijk Emmen) deze plaat heb ik helemaal grijs gedraaid...daarna volgden bands als: Saint, Believer, Barren Cross, Whitecross, Deliverance, Jerusalem, Daniel Band, Sacred Warrior, Rage of Angels, Mortification, Vengeance Rising, Decision D, No Longer Music, Seventh Angel, Detritus, Kings X en ga nog maar even een uur door.... Daarna volgden; Megadeth, Tankard, Blind Guardian, Helloween, Iron Maiden, Metallica, Acid Drinkers, Kreyson, Armia, Turbo, CETI, Vader Narnia, , Galactic Coweboys, Metal Church, Tyrant, Warlord, Avantasia, Accept, Testament, Queensryche, Accuser, Vanden Plas, Running Wild, Mad Max, Soul Cages, Saviour Machine, Veni Domine, Vicious Rumors, Dew Scented, Pink Floyd, en ook vele andere Prog-bands, zoals; Pendragon, Yes, Rick Wakeman, Arena, Neil Morse, Spock's Beard, Transatlantic....Maar ook de jaren 80 bands als: Simple Minds, The Alarm, Alphaville, Dire Straits, Cliff Richard, Queen, Doe Maar, Foreigner, Bon Jovi, Talk Talk, Phil Collins, Toto etc, draag ik een warm hart toe... dat komt natuurlijk omdat ik begin jaren 80 naar de radio begon te luisteren, er ging een wereld voor me open. Want ik werd een echte muziek freak. Ik luisterde in de jaren 80 veel naar de radio oa. Tros top 50, Weeshuis van de hits, Paperclip, De Avondspits, Europarade, Veronica's top 40, de Dik voor mekaar show, Los vast show..."zandzakken voor de deur".., Muzikale Fruitmand, Spoor 7, Ronduit....Bekende Dj's van toen waren oa.: Sjors Frohlich, Felix Meurders, Lex Harding, Jeroen van Inkel en Adam Curry, Jan Rietman, Henk Mouwe, Erik de Zwart, Tom Mulder, Ferry Maat, Ad Roland en natuurlijk: Vara's Vuurwerk met niemand minder dan: Henk Westbroek. wat een prachtige tijd was dat....

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.