Buffer

< !DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/REC-html40/loose.dtd">

Het is alweer een poosje geleden dat ik met Rex Carroll (vooral bekend als gitarist van Whitecross, King James en zijn eigen Rex Carroll band) sprak, dus zocht ik hem op om te horen hoe het met hem gaat.

 

Heb je het vandaag nog een beetje druk gehad Rex?

Rex: Jazeker! Het is hier in Chicago een dikke chaos vandaag. Niet alleen omdat er zoveel sneeuw ligt en ik de hele tijd bezig ben met sneeuwruimen, maar ook omdat het Superbowl is. Dat is net zoiets als de WK-finale bij jullie. Er is bijna niet door het verkeer heen te komen…

 

1978470_285261728265062_1837846337_o

Wat doe je tegenwoordig in de muziek?

Rex: Ik heb een band waarmee ik zo nu en dan optreed. Daarnaast doe ik heel soms nog wel eens optredens met Whitecross.

 

Wie spelen er in je nieuwe band?

Rex: De zanger Peter Stenlund kwam ik tegen op Nordic Fest, waar hij speelde met zijn band Laudamus. Met die band heeft hij in het verleden wel een paar albums gemaakt, maar de laatste jaren hebben ze weinig tot niks meer uitgebracht. Zijn stem maakte een enorme indruk op me en ik vroeg hem of hij in de Rex Carroll band wilde zingen.

Bassist Peter Uven zelfde verhaal, ook op Nordic Fest tegengekomen.

De drummer is Michael Feighan, een oudgediende van Whitecross. Ik ben helemaal gek op hem, hij is zo’n beetje de beste drummer die ik ken. Ik ga niet zover dat ik hem wil vergelijken met groten als Neil Peart, maar hij is zeker beter dan iemand als Robert Sweet (Stryper) haha!

 

10401556_418935911579798_1534835795722565538_nWat voor nummers ga je met deze band spelen dan?

Rex: We gaan wat King James nummers doen en wat eigen nummers, maar vooral veel Whitecross nummers. Ongeveer 80% van de setlist zal bestaan uit Whitecross nummers.

 

Maar kan Peter dat wel dan? Scott Wenzel drukte immers altijd zijn karakteristieke stempel op Whitecross?

Rex: Ja dat klopt, dat doet hij en ik zou het ook niet leuk vinden als je zou zeggen dat hij dat niet deed. Maar goed, wat wil je dan? Als Scott niet beschikbaar is en je wilt graag spelen, dan moet je wat en Peter is een geweldige, veelzijdige zanger. Je zult niet teleurgesteld worden!

 

Vorige keer had je het over de mogelijkheid voor een nieuw Whitecross album. Hoeveel is daarvan terechtgekomen?

Rex: Nou eigenlijk niet veel. Dat komt doordat ik in de buurt van Chicago ben blijven wonen en Scott Wenzel woont in de buurt van Nashville. Dat is praktisch gewoon moeilijk te doen. Whitecross is een zware ijzeren bal die in beweging gebracht moet worden en vooral als er nogal wat roest op zit, is dat bijna niet te doen. We moeten dan immers eerst preproductie doen, dus nummers schrijven, oefenen en zo. We zouden dan minimaal drie weken bij elkaar moeten zijn en dat is praktisch bijna niet te doen. Het zijn dus puur praktische redenen.

 

10556918_10202573131793628_812389216942872351_o

Denk je dat artiesten die al wat op leeftijd zijn nog steeds interessante nieuwe muziek kunnen maken?
Rex: Jazeker! Het belangrijkste
daarbij is dat ze het met passie doen. Zodra ze de passie verliezen, kunnen ze wel ophouden want de luisteraar merkt dat meteen. Mijn ervaring met Whitecross is dat je als band door verschillende fases heen gaat. In de begindagen als je nog geen platencontract hebt, is het allemaal nog heel moeilijk. Daarna als je wat succesvolle albums hebt uitgebracht, dan kan je geluk niet op. Je zit dan helemaal op de top en je kunt de hele wereld aan. Maar dan komt de periode dat je muziek een beetje uit begint te raken. Voor ons gebeurde dat in de jaren ’90. Je merkt dan dat de meeste festival organisatoren je niet meer zo graag willen hebben en dat er allemaal nieuwe, modernere bands voor je in de plaats komen. Maar in het jaar 2000 merkte ik dat er een verandering begon te komen. Er kwam weer meer vraag naar onze muziek en ook kwamen er allerlei bands weer bij elkaar. Sinds dat jaar kwam er steeds meer een opleving van onze muziekstijl. Het viel me wel op dat we bij festivals niet meer op het hoofdpodium mochten spelen, maar dat we in een tent werden geduwd dat dan het nostalgie podium genoemd werd. Je mocht dus wel weer spelen, maar voor een select publiek. Dat zal er dan wel bij horen…

Wat ik wel altijd heb gedaan is een eigen persoonlijk tintje geven aan elk album door op elk album een kort instrumentaaltje te zetten. Dat idee kreeg ik toen ik het eerste album van Van Halen hoorde. Eddie van Halen is een grote invloed van me en ik vond dat idee van een instrumentaal gitaarriedeltje erg leuk. Maar niet alleen Eddie hoor, ik heb ook veel andere invloeden zoals Johnny Winter en ik kan zelfs enorm genieten van iemand als Chuck Berry.

 

Maar wat vind je dan bijv. van het album “No More Hell to Pay” van Stryper uit 2013? Is dat nog interessant genoeg?

Rex: Ja, dat is een goed album. Michael Sweet zit met zijn zang nu echt op topniveau. Hij is zelfs beter dan hij vroeger ooit geweest is. Ik ken Michael niet zo goed, maar heb hem wel een paar keer ontmoet. Hij heeft echt die passie waar ik het eerder over had.

 

Heb je zijn nieuwe Sweet & Lynch album al gehoord?

Rex: Ja ik heb er stukjes van gehoord. Heel genietbaar. Wel jammer dat George Lynch niet meer die sound heeft die hij vroeger bij Dokken had. Dat was allemaal veel vetter dan wat hij nu doet.

 

25063_4238827013040_798053664_n
Denk je dan dat de nieuwe muziek van de classic rock artiesten de “oude” fans nog wel zal aanspreken?

Rex: Nogmaals, als het met passie gemaakt wordt, dan moeten de fans dat altijd kunnen waarderen. Er zijn tegenwoordig veel artiesten die eerder rocksterren zijn dan muzikanten. Die gasten kunnen wel inpakken, daar prik je zo doorheen. Voor mij is het belangrijk om ten eerste muzikant te zijn en ook om een connectie te hebben met het publiek. Vandaag alleen al had ik een stuk of 7 berichten op Facebook van fans die gewoon even vertelden waar ze vandaan kwamen en dat ze mijn muziek zo gaaf vinden. Daar doe ik het voor, dat contact is heel belangrijk voor me. Ik ben dan ook heel makkelijk bereikbaar, heb gewoon een persoonlijke Facebook account en je kunt me altijd aanspreken.

 

Hoe ver ben je eigenlijk met dat nieuwe album van de Rex Carroll band dat eraan zat te komen?

Rex: Dat album is op zich al klaar, alleen ik zit nog te wachten op het artwork en dan moet het nog uitgebracht worden. Hopelijk kan het zo snel mogelijk worden uitgebracht.

 

16003_10202174943119160_1084736571831313574_n

Wie zingt op dat album dan? Peter Stenlund?

Rex: Nee, ik zelf. Het is tenslotte een Rex Carroll album. De live band die ik nu heb gevormd heeft daar niks mee te maken, daarmee ga ik alleen maar optredens doen.

 

Wat ben je precies met die nieuwe band van plan?

Rex: Zo veel mogelijk optreden. Dus als je een concert organisator kent, dan houd ik me aanbevolen.

 

Wil je verder nog iets zeggen? Een bemoediging misschien?

Rex: Ik kan alleen maar zeggen dat ik leef vanuit een stukje genade. Ik heb niet de straf gekregen die ik verdiende, maar in plaats daarvan krijg ik het eeuwige leven. Dat is pure genade. Dat is pure liefde van God. De meeste mensen proberen het eeuwige leven te verdienen, maar dat gaat je niet lukken. Het is uit genade dat wij gered zijn. Als ik dat niet zou hebben, zou mijn leven als een pudding in elkaar zakken. Alles wat ik doe is daar op gebaseerd. Daarmee wil ik je graag bemoedigen en ik hoop je te zien als we gaan touren met de band. Ik heb er zin in!

Am Rande des Bettes verzögert, lass ihn auf den Knien auf dem Boden sein und lässt ihn mit dem Penis der Bewegung in den Himmel schauen, wenn du die Bewegung nach vorne und https://potenzmittel24at.com/ oben (wie du, wenn du deine Augen vom Vergnügen stürzte). Hier werden Sie verstehen, warum die meisten Spielsachen für interne Stimulation leicht verbogen sind! Entspannen Sie sich und locker, um die Klitoris zu streicheln.

Over de auteur

Al sinds mijn veertiende luister ik graag naar christelijke metal. Dat begon met Stryper en daarna ben ik heel actief op zoek gegaan naar meer white metalbands. Ik vind het heerlijk om contact met ze te hebben en nieuws over deze bands te verzamelen. En daarmee help ik ook om het goede nieuws over Jezus te verspreiden!

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.