Buffer

Alive Again is een Nunspeetse poppunk band op vrijdag 4 april 2014 released zij hun debuutep ‘Four Words’. Hadden de heren een nazomerhitje op 3FM en werden ze meerdere malen gevraagd om in de studio te komen bij 3FM. Wij wilden meer weten over deze poppunk band en spraken Alive Again.

Alive_Again_DIXI_1500x2000

Hoe is Alive Again ontstaan?

We zijn begonnen als een songwriting-project van Marijn (zanger) en Rik (lead-gitarist). Zij hadden wat nummers geschreven en wilden deze live gaan spelen. Daarom besloten ze in februari 2014 een hele band te vormen met Stefan, Job en Jeroen. In april 2014 volgde de release party van onze eerste EP. Vervolgens hebben we heel veel live gespeeld en hard gewerkt aan een split-EP, welke we in juli 2014 gereleased hebben.

Wat zijn jullie inspiratiebronnen?

Voor de hand liggend, maar pop punk bands als The Story So Far, Citizen en Neck Deep zijn een grote inspiratie. Daarnaast ook wel bands buiten de scene, eigenlijk hebben we allemaal wel een aparte smaak, naast pop punk. Variërend van singer-songwriters   tot snoeiharde metal.

Waar kunnen we jullie muzikaal het beste mee vergelijken?

Ik denk het meest met State Champs, maar dan net een tikkeltje ruwer.

Hebben jullie ook in andere bands gespeeld?

Ja, we hebben allemaal hiervoor in andere bands gezeten.

Waar en wanneer was jullie eerste optreden?

04-04-2014. Dit was in een buurthuis in Elburg. We vonden het wel mooi om onze eerste EP te releasen in de buurt van onze “Hometown Nunspeet”.

Wat is het gekste wat jullie hebben meegemaakt bij een show?

Het gekste was dat wij bij een venue aankwamen en ze aan ons vroegen “of we wel onze eigen microfoons mee hadden? ”

Wat zijn de hoogtepunten van afgelopen jaar?

Dat zijn er redelijk wat, maar 3FM springt er wel tussen uit. We hebben samen met The Press and The President een zomernummertje uitgebracht en deze werd opgepikt door 3FM. DJ’s als Domien, Timur, Ramon, Sander, Frank en Joram hebben hem allemaal gedraaid. Hierdoor werden we 3x door 3FM uitgenodigd om langs te komen. We hebben verschillende keren akoestisch en ook elektrisch mogen spelen in de studio van 3FM. Erg gaaf.

Hoe vind je de huidige pop punkscene in Nederland?

Klein, maar groeiende! In bijvoorbeeld België leeft het veel meer. Wel zie je een opmars in het zuiden van Nederland, denk bijvoorbeeld aan Call It Off.

10592681_562663317200853_1099780846759510956_nMet welke pop punkband zouden jullie nog graag eens willen spelen?

Een droom is uiteraard The Story So Far, verder is support van Katy Perry iets waar onze drummer Job zijn hele leven lang al van droomt.

Kunnen jullie iets vertellen over het nieuwe album?

Er verschijnt ergens in de komende weken een gloednieuwe akoestische EP. Deze zal vier nummers hebben die we al eerder elektrisch gereleased hebben, maar nu in een akoestisch jasje en één nieuwe! Verder zijn we al druk bezig met een nieuwe elektrische EP die we in het voorjaar af hopen te hebben.

Ik zag dat jullie ook op het nieuw opgezette Graceland festival staan, hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

Gewoon via FB chat. Lang leve FB!

Waar treden jullie binnenkort op?

Binnenkort spelen we als support van As It Is en Throphy Eyes. Verdere shows zijn in Ijzendijke, Deventer, Gouda, Amersfoort, Ede, Zwolle en waarschijnlijk nog wel meer. ;) Voor meer info check onze Facebook!

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.