Buffer

Rivera Bomma hebben in 2012 een prima cd op de markt gebracht via Retroactive Records, het album Infinite Journey of  Souls, is eigenlijk een cd die ondergewaardeerd is of misschien niet goed onder de metal liefhebbers is gebracht. Veel fans van de heavy metal hebben deze cd misschien nooit gehoord en dat is erg jammer want deze cd is echt de moeite waard. Ook als je weet dat een aantal leden in oa. Hades en Seven Witches hebben gespeeld en een lid van de band nog steeds in Symphony X speelt. Daarom werd het tijd om Rivera Bomma te gaan interviewen. Deze band is het helemaal waard! Voor de fans van Saint, Ronnie James Dio, Deep Purple, Judas Priest, Scorpions en Metal Church. Kan deze band een nieuwe aanwinst zijn…

61065_photo

Hoe gaat het op het moment?

Johnny: We maken het goed, we voelen het als een zegening van God.

Jullie komen uit New Jersey (USA), hebben jullie de laatste maanden zoveel sneeuw gehad?

Rod: Oh jee, hier was het erg gesteld met de winter, vooral in het New York/New Jersey gebied. We houden zelf van de warmte, de zomer, het strand. Maar koude winters zijn  er om nieuwe nummers te schrijven en lekker tijd door te brengen met de familie bij de open haard. dat heeft ook wel weer zo z’n charmes.

Hoe is de band eigenlijk bij elkaar gekomen?

Rod: zo ongeveer 15 jaar geleden. Ik was aan het opnemen in de studio om mijn solo album op te gaan nemen. Een goede vriend stelde me aan Johnny Bomma voor. Het klikte meteen tussen ons en eigenlijk was het alsof we broers waren die elkaar heel lang uit het oog hadden verloren. Ook muzikaal klikte het geweldig goed en in 2000 hebben we besloten om samen een album op te gaan nemen. Dit is Rivera Bomma’s eerste album geworden met de titel Invisible Force.

Een aantal bandleden spelen of speelden in gerespecteerde ‘grote’bands uit de heavy metal wereld. Zoals Symphony X, Hades en Seven Witches. Hoe combineer je jullie muzikalen talenten in een band als Rivera Bomma?

Johnny: goed, we zijn allemaal zeer gezegend en hebben met een aantal van de beste muzikanten gewerkt sinds het begin van Rivera Bomma. Op dit ogenblik hebben we de beste mensen in de band. We werken nu ook al 5 jaar met Mike Lepond en om met hem te werken is gigantisch mooi. In de studio en op het podium bij een optreden voelen we ons perfect aan en we dagen elkaar ook voortdurend aan, om nog een stapje beter te worden. We respecteren elkaar als broeders in Christus en als muzikanten zijnde. Ons nieuwste lid is Dan Prestup hij is een zeer goede drummer en hij kan ook goed spelen op een contrabas. Wacht maar tot jullie de muziek van het nieuwe album gaan horen, dan barst de hel helemaal uit je los…

photo

De band is oa. getekend door het gerespecteerde platenlabel uit Duitsland: Mausoleum Records. Waarom zijn jullie daar weer weggegaan?

Rod: Mausoleum Records brachten onze tweede cd uit met de titel: I am God. Ik denk dat ze ons een goede dienst hebben bewezen en hebben hun best gedaan. De nummers, de productie en het uiteindelijke product plus de prachtige hoes zijn echt gweldig! Het album deed het goed in Noord- en Zuid-Amerika. In Europa en Japan ging het ook erg goed. Maar toch ontbrak er iets tuseen het label en ons. Laten we zeggen dat het goed was zolang het duurde.

In 2012 hebben jullie getekend bij Retroactive Records een compleet ander label dan Mausoleum. een label dat zich richt op Christelijke rock-en heavy metal. Hoe ging de samenwerking met Retroactive?

Rod: Retroactive is een bekende christelijke platenmaatschappij. Ze hebben veel gospel-rock en heavy metal op de markt gebracht. Met Rivera Bomma’s “Infinite Journey of Souls” deden ze het laten we het zo zeggen okay. Het album ziet er prachtig uit, de hoes alleen al is een metal icoon. Het heeft even geduurd voordat dat betreffende album uitkwam. We hadden in die periode veel te stellen met onze families, ook gezondheidsredenen speelden een rol. Eigenlijk zijn we een jaar niet volledig met de band bezig geweest, zodat we een beetje het  momentum verloren. Door het verloren jaar is alles zeg maar een beetje ondergesneeuwd. We misten op de een of andere manier de boot. maar muzikaal gezien was dat onze beste plaat. We hebben geprobeerd om het album zo goed mogelijk te promoten, veel op te treden en professionele video-clips op te nemen. Voor het nieuwe album zijn we op zoek naar een gedreven en aan de andere kant een zeer agressief label die het album goed op de markt kunnen brengen en dan op dezelfde manier zoals de muziek op ons nieuwe album klinkt, hard en agressief. Als er geen geschikt label komt, dan zullen we het zelf uit gaan brengen en dan huren we een PR-bedrijf in om het album te gaan promoten. Niets is onmogelijk, alles is mogelijk. Wij vertrouwen op God en hij zal ons de juiste weg wijzen en de juiste deuren voor ons openen.

Het laatste album dateert dus uit 2012 uitgekomen, maar we leven nu in 2015. waarom duurt het zolang voordat er een nieuw album uitkomt?

Johnny: we promoten het album zo goed als uiteindelijk mogelijk is, daar trekken we altijd zeker twee jaar voor uit.

riveraHoe staat het dan met een nieuw album?

Johnny: We zijn momenteel nieuwe nummers aan het schrijven voor een nieuw album. We hopen aan het einde van het voorjaar, vroege zomer in de studio te belanden voor de opnames.

Waar kunnen de lezers jullie vinden op internet?

Johnny: lezers kunnen onze volledige informatie vinden, omtrent de band, video-clips, bio, cd’s bestellen en andere fan-artikelen zoals t-shirts etc. en als er iemand is die ons voor een concert wil boeken kan dat ook daar doen. www.riverabomma.com en Facebook.

Zijn er leden van de band betrokken bij andere bands of projecten naast het zijn van een bandlid van Rivera Bomma?

Rod: Mike LePond zit in Symphony X en doet veel sessie werk voor andere bands, zowel live als in de studio. Dan& Boris zitten samen in een vrouwen metal band genaamd Midnight Eternal. En Johnny en ik zijn altijd wel met muziek bezig, vaak als sessie muzikant. maar onze focus ligt bij Rivera Bomma.

10675684_10152613095009694_6157754321580347405_n

Wat is voor jullie belangrijk, of het belangrijkste. het spelen en maken van heavy metal of de teksten die jullie schrijven, of gaat dit hand in hand met elkaar?

Rod: ik denk dat het schrijven van een geweldig nummer en daarbij positieve teksten of boodschap het belangrijkste is voor ons. Het gaat dus samen, hand in hand. Rock & Roll muziek gaat dwars door het leven, gaat en is muziek dat recht door zee gaat. En om dan de muziek met een positieve boodschap te combineren is dus voor ons de juiste weg.

Wat willen jullie eigenlijk bereiken met de band?

Rod: ons doel met Rivera Bomma vanaf het prille begin is om de wereld te laten weten dat God er is en het delen van de liefde van God in het leven van alle dag. Door alle facetten die het leven zoal kent. We willen geen “Rocksterren”zijn. Wij houden van het spelen van muziek, de stijl is rock & roll en daarbij vinden we het leuk en goed om andere mensen te ontmoeten. We vinden het leuk om met anderen te lachen en te zien hoe de mensen samen met ons “rocken”. We zijn echt gezegend door God, dat hij ons in staat stelt een lekkere portie rock en heavy metal te maken, hij gaf ons de talenten om dat te doen. De beloning is dat we zien dat het mensenlevens kan veranderen en we soms horen hoe onze muziek mensen kan raken.

Wat is eigenlijk belangrijk voor een christelijke heavy metal band. Is het het spelen in een kerk, of voor een jeugdgroep van de kerk, of moet je juist op festivals als Wacken Open Air of Headbangers Heaven (Duitsland) spelen/optreden?

Johnny: dat is een goede vraag. Ik vindt het belangrijk om altijd en overal op te treden. In kleine zalen, grote festivals of in een kerk. Als God ons ergens een mogelijkheid geeft om te spelen, dan pakken we dit met beide handen aan. Het maakt daarbij niet echt uit hoe groot de zaal is, of hoeveel mensen er komen opdagen. Rivera Bomma heeft ongelofelijk veel ervaring opgedaan in kleine zalen en grote zalen en festivals. we zijn van alle markten thuis en beide is het belangrijk!

10404380_10204434326606015_910404597835518813_n

Hoe beschrijven jullie zelf de muziek die jullie maken en van wat voor muziek, of welke bands vinden jullie zelf erg goed?

Rod: ik zou de muziek die we maken met Rivera Bomma omschrijven als melodieuze hardrock/ heavy metal. Een goede balans van ballads, rock en heavy metal muziek en ook instrumentale nummers is belangrijk. Onze muzikale invloeden zijn arena 70’s en 80’s rock, hardrock en heavy metal. Mijn favoriete bands komen uit de jaren 80. Ik hou van 80’s metal en ik ben hartstochtelijk fan van de flamenco latin gitaarmuziek. Daar ben ik namelijk vroeger mee opgegroeid van huis uit. Je kunt zelfs de invloed van die latin muziek horen in de nummers van Rivera Bomma.

Hebben jullie nog een laatste woord of iets dat jullie op het hart hebben voor de lezers van RockLife magazine?

Rod & Johnny: we willen RockLife bedanken voor het interview. Rivera Bomma waardeert al jullie steun. De lezers raad ik aan om eens wat van Rivera Bomma te gaan beluisteren en de website of Facebook pagina eens te bezoeken. Speel onze muziek hard en als je het leuk vindt vertel vrienden en de wereld om ons heen over ons. En als laatste opmerking. Weet dat God de enige weg is naar de hemel. God zegenen jullie allen. Een Rock & Roll forever! Johnny Bomma. www.riverabomma.com

 

 

 

 

Over de auteur

White metal fan sinds midden jaren 80. Ik kreeg een cassettebandje met Stryper songs van iemand van Jong & Vrij. Op kant a: To Hell with he Devil en op kant b: The yellow and Black Attack. Ik was meteen "verliefd". Ik kocht van mijn spaarcenten de lp: Soldiers Under Command in een muziek/platenwinkel in Angelslo (wijk Emmen) deze plaat heb ik helemaal grijs gedraaid...daarna volgden bands als: Saint, Believer, Barren Cross, Whitecross, Deliverance, Jerusalem, Daniel Band, Sacred Warrior, Rage of Angels, Mortification, Vengeance Rising, Decision D, No Longer Music, Seventh Angel, Detritus, Kings X en ga nog maar even een uur door.... Daarna volgden; Megadeth, Tankard, Blind Guardian, Helloween, Iron Maiden, Metallica, Acid Drinkers, Kreyson, Armia, Turbo, CETI, Vader Narnia, , Galactic Coweboys, Metal Church, Tyrant, Warlord, Avantasia, Accept, Testament, Queensryche, Accuser, Vanden Plas, Running Wild, Mad Max, Soul Cages, Saviour Machine, Veni Domine, Vicious Rumors, Dew Scented, Pink Floyd, en ook vele andere Prog-bands, zoals; Pendragon, Yes, Rick Wakeman, Arena, Neil Morse, Spock's Beard, Transatlantic....Maar ook de jaren 80 bands als: Simple Minds, The Alarm, Alphaville, Dire Straits, Cliff Richard, Queen, Doe Maar, Foreigner, Bon Jovi, Talk Talk, Phil Collins, Toto etc, draag ik een warm hart toe... dat komt natuurlijk omdat ik begin jaren 80 naar de radio begon te luisteren, er ging een wereld voor me open. Want ik werd een echte muziek freak. Ik luisterde in de jaren 80 veel naar de radio oa. Tros top 50, Weeshuis van de hits, Paperclip, De Avondspits, Europarade, Veronica's top 40, de Dik voor mekaar show, Los vast show..."zandzakken voor de deur".., Muzikale Fruitmand, Spoor 7, Ronduit....Bekende Dj's van toen waren oa.: Sjors Frohlich, Felix Meurders, Lex Harding, Jeroen van Inkel en Adam Curry, Jan Rietman, Henk Mouwe, Erik de Zwart, Tom Mulder, Ferry Maat, Ad Roland en natuurlijk: Vara's Vuurwerk met niemand minder dan: Henk Westbroek. wat een prachtige tijd was dat....

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.