Buffer

Alice Cooper maakte furore met zijn spectaculaire shows en opzwepende rockmuziek die de jongeren dol en hun ouders gek maakte.

51495Maar in de jaren tachtig herontdekte hij het christendom en twee jaar geleden sprak hij ook voor het eerst over die ‘bekering’.

Cooper groeide op in een christelijk gezin en verklaarde dat hij altijd wel is blijven geloven, ook al praktiserde hij niet. De ommekeer in zijn leven kwam er toen alcohol zijn huwelijk dreigde kapot te maken. Hij en zijn vrouw Sheryl kwamen terecht in een kerk met een predikant die donderpreken hield. Cooper erkent dat hij daarna aanvankelijk eerder uit angst voor God opnieuw christen werd: “En ik wilde niet naar de hel gaan.”

Alice Cooper – die eigenlijk Vince Furnier heet – raakte vooral bekend met de hit “”School’s Out” en zijn theatrale horrorachtige show. “Maar nu is mijn leven toegewijd aan de navolging van Christus.” Cooper zegt dat zijn shows nooit politiek of religieus waren en steeds met een flinke dosis humor overgoten waren. Christen zijn ziet hij zelf als iets waarin je steeds vooruitgang maakt: “Je leert, bestudeert de bijbel en bidt.”

Ik weiger om een Christian celebrity te worden. Want dan zal je zien dat het te veel over Alice Cooper en te weinig over Jezus Christus gaat en daar teken ik niet voor. (Vince Furnier)

Het interview dateert uit 2011 maar is zeker nog interessant om te kijken.

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.