Buffer

In 2012 verraste de Braziliaanse powermetalband Allos met een ijzersterk debuutalbum, getiteld “Spiritual Battle”. De band was nog totaal onbekend en daarom stellen wij ze graag aan je voor.

 

Wil je de band even voorstellen? Wie zijn de bandleden en wat voor stijl spelen jullie?

bandaallosDe bandleden zijn: zanger Celso Alves, bassist Edley Winterson, drummer Wallace Ryan, gitarist Junior Oliveira en toetsenist Richard Wilmer.

De muziekstijl is powermetal met klassieke en progressieve invloeden.

 

Wat betekent de naam Allos eigenlijk?

Allos is een Grieks woord, dat “Andere” betekent. Volgens de bijbelse context die beschreven staat in Johannes 14:16 verwijst deze term naar de “Andere zoals Jezus”, met andere woorden de Heilige Geest.

 

Allos is opgericht in 2003. Waarom deden jullie er 9 jaar over om met een debuut album te komen? Wat is er in die tussentijd gebeurd?

De geschiedenis van de band begon in midden 2003, toen we het idee hadden om een pop/rockband te vormen (haha), maar na verloop van tijd beseften we ons dat we allemaal best wel van heavy metal houden. We begonnen toen met nummers te schrijven in die stijl.

Onze invloeden in die periode waren Seventh Avenue, Stryper, Deliverance, Narnia, Angra, Stauros, Petra, Oficina G3 en Acts II.

De klassieke invloed kwam later, toen we de band Rhapsody leerden kennen door iemand die uiteindelijk onze toetsenist werd, onze neef Richard Wilmer. Nadat hij erbij kwam en nadat zanger Celso Alves erbij kwam in 2009, was de band klaar met training en toen begonnen we te werken aan het album Spiritual Battle.

 

Brazilië is een groot land. Is daar een grote metalscene? Ik ken sommige bands zoals Angra, Eterna en After Omega.

We zouden niet willen zeggen dat er een “grote metalscene” is, maar er is een aantal trouwe metalheads die onze shows bezoeken. Helaas staat er nooit wat over deze muziekstijl in de Braziliaanse media.

Maar er zijn wel christelijke kerken die concerten organiseren. Ons eerste optreden in Belo Horizonte City (onze stad) was in een tempel tijdens het evenement “Christian Metal Force”, gehouden door de kerk “Reborn in Christ” en daar speelden verscheiden christelijke metalbands. Zulke festivals worden hier tegenwoordig meer georganiseerd bij kerken als “Justice and Righteousness”, “Cave of Adullam” en andere.

 

Waar gaan de teksten op “Spiritual Battle” over?

ALLOS-SPIRITUAL BATTLEHet album begint met een instrumentaal nummer getiteld “Unknown World”. De onbekende wereld is de wereld die iemand ontdekt op het moment dat hij Jezus accepteert. Deze wereld is helaas voor veel mensen nog onbekend.

We gaan wat dieper in op die onbekende wereld in het nummer “Mirror of Deep Waters”, waarin iemand die zijn eigen trots heeft achtergelaten en Jezus heeft aangenomen steeds meer deze wereld begint te ontdekken.

Verder hebben we het over de kracht van keuze die aan ons allemaal is gegeven en over de eeuwige en ongeëvenaarde liefde van God voor het menselijk ras.

We zingen over de echte Held, Hij is niet dood maar Hij staat voor opstanding en leven voor iedereen die in Hem gelooft. Over de geestelijke strijd die in ons allemaal gevoerd wordt en hoe belangrijk het is om je aan Jezus over te geven en om met Hem te reizen, zodat we deze strijd kunnen winnen en het eeuwige leven kunnen krijgen.

 

Is het moeilijk om een christelijke band te zijn in Brazilië? Heb je een dagelijkse geestelijke strijd om te blijven spelen? Hoe reageren de metaldans op jullie geloof?

Brazilië is een niet-religieus land, hoewel het wel geworteld is in het katholieke. We hebben wel optredens gedaan op niet-christelijke metal festivals. De metalheads accepteren en respecteren ons, zelfs als ze weten dat we christenen zijn. Wij dienen en worden ten allen tijde beschermd door de Almachtige God. Immers, “ga en predik het evangelie”, wat Jezus zei, wordt ook ondersteund door bevrijding die God geeft aan alle christenen.

 

Hebben jullie ooit in andere landen gespeeld? En hebben jullie een internationale distributie voor het album?

We hebben  nog nooit buiten Brazilië opgetreden, maar dat zouden we wel heel graag willen.

Over het album, we hebben distributie in verscheidene landen door virtuele winkels in de USA, Noorwegen, Australië, Japan, Finland, Brazilië en Duitsland (www.powerprogshop.com).

 

Heb je nog wat te zeggen tegen onze Nederlandse lezers?

Ja. Gebruik je muzikale talent om God’s Koninkrijk te bouwen! Lees de bijbel en bid elke dag. Zoek de heiliging waardoor de mensen God kunnen zien en zoek het rationele geloof in Jezus Christus.

We leven in tijden van afvalligheid en die afvalligheid is niet in de wereld, maar in de kerken. Want de seculiere wereld gelooft niet in God (de wereld kent Jezus alleen van horen zeggen) dus de wereld kan niet afvallen van iets dat ze nooit hebben gehad.

Ontwijk de valse leer die het eigen ik waardeert, het doorgeslagene materialisme. Wij zijn geroepen om God te dienen en niet onszelf. Jezus zei “Mijn eten is om te doen de wil van Hem die Mij heeft gestuurd en om zijn werk af te maken”. Het belangrijkste voor ons is om onze redding veilig te stellen.

Maar zoek eerst zijn Koninkrijk en zijn rechtvaardigheid, en al deze dingen zullen je gegeven worden.

Metal voor Jezus voor eeuwig!

Volg ons ook op Twitter: @allosofficial

Like ons op Facebook: www.facebook.com/allosbr

Over de auteur

Al sinds mijn veertiende luister ik graag naar christelijke metal. Dat begon met Stryper en daarna ben ik heel actief op zoek gegaan naar meer white metalbands. Ik vind het heerlijk om contact met ze te hebben en nieuws over deze bands te verzamelen. En daarmee help ik ook om het goede nieuws over Jezus te verspreiden!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.