Buffer

Kurdt Vanderhoof is een zeer bekende verschijning in de metalscene. Kurdt is er al vanaf de begin jaren 80 bij betrokken.Wie kent niet de roemruchte band Metal Church. De band die begon in 1980 in San Francisco. Niemand minder dan Lars Ulrich (drummer Metallica) deed auditie in Metal Church.

In oktober 2013 kwam het nieuwe album van Metal Church uit met de titel: Generation Nothing.

 

Kurdt
Hoe is het album door de pers en fans over de hele wereld ontvangen?

Geweldig! We zijn erg blij met de reacties. Omdat we zelf ook erg genieten van het resultaat!

Wat is het verhaal achter de titel van het album: “Generation Nothing”

Het zegt meer over de mentaliteit dan over een bepaalde leeftijdsgroep. Maar het verwijst naar deze generatie en het feit dat alles wat ze doen  “Virtual” is. Het nieuwe ‘so called’ virtuele leven. Hun vrienden zijn nep, hun muziek is nep, hun activiteiten zijn nep etc.. Het gaat vooral over de resultaten van dit moderne leven voor kinderen die opgroeien in onze huidige tijd.

Hoe is de band in contact gekomen met Rat Pak Records? Kun je ons iets vertellen over het platenlabel?

Ronny Munroe (zanger MC) heeft met hen gewerkt, toen hij zijn solo album uitbracht. Hij stelde me aan hen voor en we konden het heel goed met elkaar vinden, dus was het een logisch vervolg om met hun in zee te gaan. Het album is uitgebracht onder mijn eigen label, maar RatPak doet de promotie en distributie van het album. Het zijn geweldige mensen!

In het begin van 2014 deed de band een tournee door de Verenigde Staten (ongeveer 25 optredens) kun je ons iets vertellen over deze tour? Hoe was de reactie van de fans, is er iets bijzonders gebeurd op deze tour, of iets speciaals wat je zou willen delen met de lezers in Nederland?

Nou, het was een beetje een slopende tournee, dat is vooral te wijten aan het feit dat we dt deden in het holst van de winter! Maar we hebben veel plezier gehad en het merendeel van de shows waren geweldig! We hebben voor volle zalen gespeeld en af en toe was er geen ‘kip’ te bekennen, maar dat is begrijpelijk voor een hedendaagse metal band in Amerika.

Wat zijn de plannen omtrent optreden in Nederland?

We hebben in April nog in Nederland gespeeld en in Juni komen we nog een keer weer terug (Dokke’m Open Air 2014, red.)

Kun je ons iets vertellen over je favoriete artiesten of bands (om een paar te noemen)?

Oh wow! Er zijn teveel om op te noemen. Ik ben een ​​enorme 70’s gek, dus het meeste favoriete spul is uit de vroege jaren 70. Maar mijn fav. huidige band is The Darkness!

In 2005 bracht je met Presto Ballet, het album: Peace Among the Ruins uit. De stijl was anders dan Metal Church. Het was sterk beïnvloed door Prog bands zoals: Kansas en Genesis. Wat vind je van deze bands (Yes, Kansas, Genesis) en heb je nog toekomst plannen met Presto Ballet?

Presto Ballet heeft 5 albums uitgebracht. We hebben laatst nog op een Cruise gespeeld met allemaal Prog bands (Cruise to the Edge, met oa. yes, Steve Hackett, Marillion en Queensryche etc..)
het was een speciale Cruise vakantie met aan boord een aantal top prog bands die optraden en die je in alle rust eens kon spreken en niet te vergeten het ‘jammen’ met elkaar. Presto Ballet is een echte passie van mij. Ik hou van het creeeren van iets heel anders dan Metal Church. Het is een project dat ik altijd dicht bij me zal dragen. We beginnen met onze 6 de release na het nieuwe album van Metal Church.

Wat zijn je gedachten over zogenaamde prog bands als: Marillion, Dream Theater, Spock’s Beard of Neal Morse?

Ik hou van al die jongens! Ik luister regelmatig naar al deze bands!

Een van mijn eigen all time favoriete albums (red.Heiko) is het eerste Vanderhoof album. Het heeft een echte drive en veel melodie. Het zijn gewoon sterke songs. wat is jouw mening over dit album. Ik kocht het album toen het werd uitgebracht via Steamhammer / SPV en een paar jaar later kreeg ik van Nuclear Blast USA het album, met een extra nummer BURN (cover van Deep Purple) wat is het verhaal achter het vrijgeven van het album via deze twee verschillende platenlabels?

Heel erg bedankt! Ik houdt ook erg van deze plaat. Ik denk dat de SPV-versie voor de Europese markt was en de Nuclear Blast voor de VS, maar Ik weet het niet zeker.. echt, LOL

Op je albums bedank je altijd: De Vader, Zoon en Heilige Geest. Wij van rocklife magazine zijn altijd geinteresseerd in de achtergrond van artiesten, niet alleen maar in de muziek. Hoe denk jij hierover? Is muziek alleen een muzikale vaardigheid, of zit er meer achter het zijn van een artiest?

Nou, ik ben een christen en dat is waarom ik altijd graag de Drie-eenheid bedank. Ik geloof dat muziek een kostbaar geschenk is en ik wil het als zodanig behandelen. Ik ben een erg gelukkig mens. Ik kan muziek maken en ben nog steeds actief in de muziekbusiness zeg maar, daar ben ik erg gezegend door.

Heb je nog een laatste woord aan de lezers van RockLife.nl

Ik wil iedereen bedanken uit de grond van mijn hart dat ze altijd naar mijn muziek zijn blijven luisteren. Ik zal er altijd naar streven om eerlijke muziek te maken en ik zal ook altijd de volle 100% geven. De fans verdienen niets minder dan dat!

Info Kurdt Vanderhoof:

Info: http://en.wikipedia.org/wiki/Metal_Church

http://www.metalchurchmusic.com/

http://www.prestoballet.com/

http://www.facebook.com/kurdt.vanderhoof

 

Over de auteur

White metal fan sinds midden jaren 80. Ik kreeg een cassettebandje met Stryper songs van iemand van Jong & Vrij. Op kant a: To Hell with he Devil en op kant b: The yellow and Black Attack. Ik was meteen "verliefd". Ik kocht van mijn spaarcenten de lp: Soldiers Under Command in een muziek/platenwinkel in Angelslo (wijk Emmen) deze plaat heb ik helemaal grijs gedraaid...daarna volgden bands als: Saint, Believer, Barren Cross, Whitecross, Deliverance, Jerusalem, Daniel Band, Sacred Warrior, Rage of Angels, Mortification, Vengeance Rising, Decision D, No Longer Music, Seventh Angel, Detritus, Kings X en ga nog maar even een uur door.... Daarna volgden; Megadeth, Tankard, Blind Guardian, Helloween, Iron Maiden, Metallica, Acid Drinkers, Kreyson, Armia, Turbo, CETI, Vader Narnia, , Galactic Coweboys, Metal Church, Tyrant, Warlord, Avantasia, Accept, Testament, Queensryche, Accuser, Vanden Plas, Running Wild, Mad Max, Soul Cages, Saviour Machine, Veni Domine, Vicious Rumors, Dew Scented, Pink Floyd, en ook vele andere Prog-bands, zoals; Pendragon, Yes, Rick Wakeman, Arena, Neil Morse, Spock's Beard, Transatlantic....Maar ook de jaren 80 bands als: Simple Minds, The Alarm, Alphaville, Dire Straits, Cliff Richard, Queen, Doe Maar, Foreigner, Bon Jovi, Talk Talk, Phil Collins, Toto etc, draag ik een warm hart toe... dat komt natuurlijk omdat ik begin jaren 80 naar de radio begon te luisteren, er ging een wereld voor me open. Want ik werd een echte muziek freak. Ik luisterde in de jaren 80 veel naar de radio oa. Tros top 50, Weeshuis van de hits, Paperclip, De Avondspits, Europarade, Veronica's top 40, de Dik voor mekaar show, Los vast show..."zandzakken voor de deur".., Muzikale Fruitmand, Spoor 7, Ronduit....Bekende Dj's van toen waren oa.: Sjors Frohlich, Felix Meurders, Lex Harding, Jeroen van Inkel en Adam Curry, Jan Rietman, Henk Mouwe, Erik de Zwart, Tom Mulder, Ferry Maat, Ad Roland en natuurlijk: Vara's Vuurwerk met niemand minder dan: Henk Westbroek. wat een prachtige tijd was dat....

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.