Buffer

734072_10152028822473987_337825915_nBinnenkort verschijnt alweer het zesde album van deze Amerikaanse metalcore band War of Ages. Op 31 augustus speelt War of Ages in de De Baroeg in Rotterdam en komt rond dezelfde tijd het nieuwe album uit. Natuurlijk kon een interview dan niet achterblijven.

Ondanks het drukke tourschema, kon de band gelukkig nog wel tijd vrij maken om ons antwoord te geven op onze vragen. Tijdens het interview spraken we over het vorige album, het nieuwe album en de toekomst.

 

Bedankt dat jullie tijd vrij konden maken om onze vragen te beantwoorden. Jullie laatste album ‘Return to Life’ kwam in 2012 uit, hoe is het album ontvangen?

Goed! We hebben maar 30 dagen getourd in Amerika om het album te promoten en het album heeft best goed verkocht. Ook de richting die we muzikaal op zijn gegaan werd goed ontvangen door de fans.

 

logo_woaMoeten we jullie als een ‘christelijke’ band zien?

Zeker! Waarom niet.

 

Zien jullie ook een bepaalde spanning tussen jullie boodschap en het muzikale medium dat jullie hanteren in de hardcore, punk en metal scene?

Welke band voelt niet die spanning in welke vorm dan ook. Wij zien het meer als, je houd van onze muziek, boodschap, uiterlijk of optreden of je houdt er niet van. Wij zullen je niets opdringen.

 

Ik las enige tijd terug, dat jullie de Haïtiaanse slachtoffers van de aarbeving hebben geholpen. Hoe kwamen jullie op dit idee?

We zagen een nood en hebben hier op geanticipeerd, dit doen we al meer dan 15 jaar als band.

 

Hoe belangrijk is volgens jullie de rol van de kerk in het helpen van deze slachtoffers?

Maakt dat eigenlijk wat uit? Als iemand hulp nodig heeft, moet dit gewoon worden geboden, christen of geen christen.

 

Laten we even weer meer de muzikale richting op gaan, door welke bands zijn jullie de afgelopen 15 jaar beïnvloed?

Dit zal als een schok voor jullie komen… Maar bands als Rage Against the Machine, Iron Maiden, Metallica, Slipknot, Hatebreed en David. Zijn zeker grote inspiratiebronnen geweest.

 

Jullie beweren één van de hardst werkende en meest tourende bands te zijn. Ik heb jullie tourgeschiedenis eens door gelezen en dat is behoorlijk indrukwekkend. Waarom houden jullie zo veel van touren?

Touren is een andere manier om onze talenten tot uiting te laten komen. Ook is dit de enige manier om in contact te komen met onze fans.

 

Welke tour vonden jullie het leuks om te doen?

De tour in 2011 door europa heen, als headliner.

 

Tijdens jullie Europese tour in 2011 hebben jullie ook op het Brainstorm Festival gestaan, hoe was dat?

Het festival was waanzinig, leuke mensen en een perfect geluid en niet te vergeten veel fans.

 

16116Ik heb op de website alleen nog maar een tour in Amerika zien staan en een aantal festivals, komt er ook nog een Europese tour?

Ja, die komt later dit jaar nog. We gaan dit jaar veel touren. In augustus zullen we met Unearth, Shadows Fall, and Acacia Strain door Europa trekken. We hebben veel nieuwe energie die we zoveel mogelijk in de tour willen steken.

 

En hoe zouden jullie War of Ages live show omschrijven voor de mensen die jullie nog niet live hebben gezien.

Veel energie. We hebben veel lol op het podium, maar zijn wel serieus bezig. Gewoon veel energie en een goede tijd. We willen niet te serieus op het podium zijn. Geen boze band, maar een band die blij is om te spelen en op te treden.

 

Jullie zijn net weer de studio uit, hoe bereiden jullie als band je voor?

We hadden 15 nummers geschreven en tijdens het opnameproces hebben we de beste 10 er uit gehaald.

 

En hoe verschilt het album van jullie voorgaande releases?

“De productie is geweldig. Het klinkt als een band die samen speelt, niet dat dat in het verleden niet zo was, maar er is een live gevoel te vinden. Er zijn ook verschillende dingen te vinden op het album. Bijvoorbeeld instrumentele delen, wat we sinds het eerste album niet meer gedaan hebben. Dat mag je als nieuw zien. De wijze waarop we sporen uit de jaren ’90 Hip Hop hebben  gebruikt. En de vocale gedeeltes ook, dat is gewoon zo goed. Het is altijd melodieus geweest, maar het is zo ongeveer op een nieuwe level.”

 

Hoe verwacht je dat de fans op het nieuwe album zullen reageren?

“Ik ben heel benieuwd om eerlijk te zijn. We zijn er ontzettend trots op. Het ene nummer wat nu te beluisteren is, is niet meteen het voorbeeld voor het hele album, maar je krijgt wel een duidelijke hint van wat je kan verwachten. Ik denk dat als je onze band kan waarderen, je deze cd ook kan waarderen. Er zitten elementen in van alles wat we tot nu toe gedaan hebben, maar dan op een nieuwe manier. Ik hoop dat ze het leuk vinden, want wij zijn er gewoon ontzettend trots op.”

 

In welke richting moeten we het textuele gedeelte van het album zoeken?

We hebben ons geconcentreerd op chaos. We leven in een levende hel op aarde. En je hebt de keuze om op dit zelfde pad door te gaan, of je kunt er voor kiezen om het tij te keren en er tegen in te gaan.

 

Jullie hebben door de jaren heen altijd veel aandacht besteed aan het art–work, wat kunnen we verwachten van het nieuwe album?

We hebben Dave Quiggle bereid gevonden om het art-work voor zijn rekening te nemen en we hebben hier het volle vetrouwen in.

 

1964865_10152326367283987_1908870488_nHebben jullie al een titel voor het nieuwe album, in de wandelgangen wordt zachtjes gefluisterd dat het Mayhem zou kunnen zijn.

Nee, we hebben nog geen titel.

 

Jullie zitten al meer dan 8 jaar bij het label Facedown, wordt het niets eens tijd om verder te kijken? En zal het nieuwe album ook via Facedown uitkomen?

Waarom zouden we iets willen repareren als het niet eens stuk is. Het nieuwe album zal eveneens uitkomen onder de vlag van Facedown.

 

Wilde je nog iets aan de lezers mee geven?

We zien jullie in augustus in Rotterdam.

 

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.