Buffer

mcbrainsolonovDoor het lezen van de Bijbel is Nicko McBrain – de drummer van de Britse metalband Iron Maiden – tot geloof gekomen. Drie jaar terug gaf de groep een concert in het Gelredome in Arnhem. Na afloop van het optreden, kregen de Maiden fans een Metalbijbel. In deze duistere versie van de Bijbel schijnt het licht door de bekeringsverhalen van diverse metal-muzikanten.

Eenheid

Iron Maiden heeft nummers gemaakt met titels als: The Number of the Beast, Hallowed Be Thy Name, Wasted Years, Can I Play with Madness, The Evil that Men Do, 2 Minutes to Midnight en Fear of the Dark. Ondanks deze zwarte kant, zocht Bruce Dickinson – de zanger van de band – eenheid, door te benadrukken dat er verschillende Maiden-fans zijn.

Of je nu uit Irak, Iran, Jakarta, Nederland, enz. komt,
of je nu moslim, jood, christen, hindu of… jedi bent,
groen of paars,
we zijn allemaal Maiden fans.

Nieuwe Testament

Stichting Reck, bekend van onder andere ‘Psalmen in Opwekking’ en ‘Speakers Union’, deelde de Metalbijbels uit. In deze variant is het Nieuwe Testament opgenomen, met daarin bekeringsverhalen van eerder genoemde Nicko McBrain (Iron Maiden), Tommy Aldridge (Whitesnake), Brian ‘Head’ Welsh (Korn), Rob Rock, Michael Sweet (Stryper), Ken Tamplin, Metal Pastor Bob Beeman (Sanctuary International) en tal van andere artiesten.

Volgens stichting Reck was de actie een succes:

De respons was overweldigend. De duizend Metalbijbels die de vrijwilligers van Stichting Reck hadden meegenomen waren binnen 35 minuten op. Zowel jong als oud namen de Metalbijbel aan en waren dankbaar. Meerdere fans vroegen bijbels mee voor vrienden. Voor hen was het een goede afsluiting van een mooi concert.

Resultaat

Van de duizend uitgedeelde Bijbels, zijn er zeven teruggekeerd naar stichting Reck. Vijf lagen in het gras of op de weg, één was gescheurd en op de laatste was geplast. Voor sommige fans was het even schrikken dat de Metalbijbel een échte Bijbel was, maar de meeste reacties waren positief. Een succesvol evangelisatieproject en als je het mij vraagt, voor herhaling vatbaar.

Voor meet informatie: Reck

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.