Buffer

544568_10200826736572396_1154162580_nDe Australische drummer Jayson Sherlock werd zo’ n 20 jaar geleden bekend met Mortification. Later speelde hij bij o.a. Paramaecium, Horde en recentelijk op het afscheidsalbum van Deliverance. Hoe gaat het nu met hem?

 

Hoe gaat het nu met je? Is de lente al een beetje doorgebroken waar je woont?

Het gaat beter dan ooit! Ik heb nu de beste tijd van mijn leven, ik ben net vader geworden en daar geniet ik enorm van! Mijn kleine meid is heerlijk, ik hou van mijn vrouw en ik speel EXTREME METAL!

Nee, de lente is voor ons nog ver weg. Ik woon op het zuidelijk halfrond, dus dat betekent dat de seizoenen precies andersom zijn dan bij jullie. De zomer is net voorbij en het begint nu herfst te worden.

 

Het laatste wat je gedaan hebt is de nieuwe en laatste cd van Deliverance, “Hear what I say”. Hoe ben je bij Jimmy P. Brown’s band gekomen en hoe ging het proces van opnemen en uitbrengen van het album?

Deliverance02Mike Phillips (gitarist van Deliverance) is mijn vriend op Facebook en hij had commentaar gegeven op één van mijn drumvideo’s op mijn Youtube kanaal. Ik zag zijn reactie en bedankte hem voor zijn vriendelijkheid en we raakten aan de praat. Hij vertelde me over de nieuwe cd van Deliverance die binnenkort zou uitkomen. Ze hadden geen drummer, ze gebruikten een drumcomputer, dus ik bood aan om de drum tracks in te spelen, gratis natuurlijk. Mike vond het fantastisch omdat hij mijn geschiedenis kende en hij nam contact op met Jimmy Brown. Die was ook heel blij en zo is het gekomen. Ik voel me heel gezegend om deel uit te mogen maken van een ongelooflijke muzikale legende als Deliverance, het is een hele eer voor mij. Deze gasten zijn levende legenden, ik kende hun muziek al voordat ik ook maar in een band speelde.

 

Zijn er plannen om met Deliverance te touren voordat de band ermee ophoudt? Of heb je alleen het album ingespeeld en verder niks? Is dit dan het einde van Deliverance?

Nee, er zijn geen tour plannen voor zover ik weet. Ik heb alleen het album opgenomen en dat was het. Jimmy zal alle vragen moeten beantwoorden over Deliverance, want hij weet daar veel meer van dan ik.

 

Wat doe je tegenwoordig, wat muziek betreft? Nog nieuwe en leuke dingen?

1454953_10202417870389747_2009124655_nIk ben blij dat je het vraagt! Revulsed is de band waar ik nu bij speel. Ik speel drums en mijn goede vriend Sheldon DeCosta speelt gitaar. Sheldon heeft een album opgenomen onder de naam ‘Incursion’ met zijn oude vriend Jeff Lewis, die gitaar speelde op het Mortification album “Relentless”. Sheldon is met gemak één van de beste muzikanten in de scene te noemen, een heel technische en brute muzikant en hij kan geweldig soleren. Revulsed is brute technische death metal met wat slam invloeden en we komen dit jaar met ons debuutalbum. De muziek ligt in het verlengde van Suffocation, Aborted, Defeated Sanity en Cannibal Corpse. Kijk daar dus naar uit!

Nog een leuk project waarmee ik gezegend ben om eraan mee te werken is met mijn goede en oude vriend Chris Balasonne, hier in Melbourne. We hebben net een episch Unblack album opgenomen (moet nog een titel krijgen) en we hebben meer albums op de planning staan… dus hou het in de gaten!

 

Laten we even in je verleden duiken. Heb je goeie herinneringen aan je tijd bij Mortification? Hoe lang is dat geleden? Waarom ben je toen weggegaan?

34036_1503247622822_1205461_n

De laatste keer dat ik optrad met Mortification was in 1993 voor het ‘Live Planetarium’ album. Ik heb geweldige herinneringen aan mijn tijd met de band. Ik voel me heel gezegend om met Steve en Michael gespeeld te hebben, zij zijn fantastische jongens en goede vrienden en dat zullen ze altijd blijven. Je kunt niet echt geld verdienen in een christelijke death metalband. Ik wist dat heel goed en moest de band verlaten om mijn kunst- en ontwerpcarrière te volgen (wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds doe!). Ik ging bij de band weg om fulltime te gaan studeren. Mijn nieuwe band Paramaecium was meer een parttime band en dat paste perfect bij me. Ik had tijd om te studeren en extreme muziek te maken!

 

En nu even over Horde. Toen het album “Hellig Usvart” uitkwam in 1994, wist niemand precies wie de bandleden waren. Waarom heb je dit album opgenomen onder de naam “Anonymous”? Was je bang voor doodsbedreigingen?

HordE is opgenomen als Anonymous omdat die schuilnaam paste bij de andere mensen die de black metal scene hebben gebouwd. Het leek behoorlijk veel op Euronymous van Mayhem. Het betekent dan ook “onbekend” en dat was beter dan onder mijn eigen naam te spelen. Het paste goed bij de scene. Want HordE is en zal altijd ‘UNblack’ metal, of ‘USVART’ metal blijven. Nee, ik heb me nog nooit zorgen gemaakt over doodsbedreigingen, echt nooit. Mijn tweede thuis is Noorwegen, het thuisland van de échte Black Metal. Ik ben er heel vaak geweest en ik voel me daar altijd heel veilig en thuis. Ik zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben voor het machtige Noorwegen.

 

Je hebt wat live optredens gedaan met Horde. Hoe kwam dat precies? Met wie speelde je die shows?


JayKit03Paramaecium, mijn voormalige doom metalband nadat ik bij Mortification weg was gegaan, kwam weer bij elkaar in 2006 en we werden gevraagd om in Noorwegen te spelen op het Nordic Fest 2006. Tijdens het oefenen en de voorbereidingen kreeg ik een e-mail van de organisatie om te zien of ik geïnteresseerd zou zijn in een HordE tribute band om op het festival te spelen. Ik zei JA en stond erop om drums en zang te doen. Bengt, Karl en Havar van Drottnar speelden de andere instrumenten en de HordE live band was geboren. We hebben 5 live optredens in Europa gedaan. Twee in Noorwegen (2006 en 2012), één in Finland (2010), één in Duitsland (2010) en één in Zwitserland (2013). In september 2013 werd mijn dochter geboren en dus zal ik geen optredens meer doen met HordE.

 

Wat, geen optredens meer met HordE???

Nee, het is tijd om me te richten op mijn band Revulsed en de muziek te gaan spelen die ik echt wil spelen, brute extreme technische DEATH!

 

Wat vind je van de christelijke metalscene van vandaag, in vergelijking met 20 jaar geleden? Vind je het goed dat christelijke black metalbands corpse paint dragen en kogelriemen en zo?

Het enige ‘christelijke’ element van de metalscene die ik in de gaten houd zijn bands als Broken Flesh, Extol, Pantokrator, Abated Mass of Flesh, enz. Dit zijn bands waar ik heel enthousiast over ben. Ook mijn maatjes in Christageddon, die ik ook financieel ondersteun! Ik vind dat dat iedereen zelf moet weten wat ze willen dragen. Ik draag altijd shirts van mijn favoriete bands, zoals Defeated Sanity, Death, Suffocation, Obituary, Iron Maiden en ik ga me daar niet voor verontschuldigen! Ik hou van GEWELDIGE kwaliteit metal. Zolang de teksten maar niet openlijk met Christus spotten of belachelijk maken, vind ik het prima. Maar als ze dat wel doen, zijn ze weg.

Hou je van radicale christelijke teksten of laat je de muziek voor zichzelf spreken, zodat de luisteraar zijn eigen conclusies kan trekken?


Ik denk dat er ruimte is voor beide. Mensen zullen altijd hun eigen conclusies trekken, daarom hebben we hersenen gekregen, het wordt tijd om die te gebruiken. Het enige wat we nodig hebben is de WAARHEID en dan kunnen we zelf keuzes maken. Maar buiten de tekstuele inhoud, moet de muziek GEWELDIG zijn! Als dat niet zo is, zullen de teksten totaal geen indruk maken. Je kunt natuurlijk wel hele radicale teksten hebben, maar de muziek moet BETER dan wereldklasse zijn! Revulsed heeft zeker wel christelijke thema’s, maar op een intelligente manier die je aan het denken zet. Nummers als ‘Celestial Perspicacity’, ‘Pestilential Articulation’, ‘Agonising Putrid Self Infliction’ en ‘Imposed Cognitional Reconstruction’ spreken van dichterlijke en goed gearticuleerde christelijke thema’s die uitdagend zijn en tot nadenken aanzetten.

 

JayKit02Vertel eens over je relatie met de Alesis DM-10 digitale drumkit?

Mijn relatie met de Alesis DM-10 is sterk, maar alleen voor mijn oefenruimte, als ik stil moet spelen. Voor het harde oefenen gebruik ik een akoestische 7-delige Sonor kit met Zildjian bekkens voor opname, oefenen en live optredens, met een Roland TD-3 electronische drummodule, alleen om mijn kicks te triggeren.

 

Ben je ooit wel eens in Nederland geweest?

Ik ben alleen langs Schiphol gekomen in 2006 onderweg naar Noorwegen voor de eerste keer. Maar om eerlijk te zijn is Nederland de EERSTE plek in Europa waar ik ooit voet aan de grond heb gezet! Mijn eerste keer in Europa was Nederlandse grond! Maar helaas ben ik nooit buiten het vliegveld geweest. 🙁

 

Heb je verder nog iets te zeggen tegen onze Nederlandse lezers?

Als je van brute technische death metal houdt met zoveel riffs dat je de Titanic ermee kunt doen zinken, hou dan REVULSED in de gaten. Het zal je hersenen uit je schedel blazen, hoop ik!! Bedankt voor het interview! Wees gezegend met vrede.

 

 

Over de auteur

Al sinds mijn veertiende luister ik graag naar christelijke metal. Dat begon met Stryper en daarna ben ik heel actief op zoek gegaan naar meer white metalbands. Ik vind het heerlijk om contact met ze te hebben en nieuws over deze bands te verzamelen. En daarmee help ik ook om het goede nieuws over Jezus te verspreiden!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.