Buffer
hoMdQcujmUBvgbBNy38TutfZfLJphR4jm21unK2R9d0,K4-peHm2wdCwdiQKY1d2uzxZF8bAqnBp_-ProHYShxY,PCG2_79jM8nxfwebFzqEBKNiYf7lUdcC4VppTJV4q18,AHRTkhEvseSoSBOEpoNECYsvYd3GNpcBE9XD6Ci-t5s

A Hill to die Upon “Holy Despair”

Dat “Infinite Titanic Immortal” insloeg als een bom, in de black/deathscene, zal niemand  zijn ontgaan. De pure mix op “Infinite Titanic Immortal” tussen black metal en death metal, was van een zeer hoog niveau, waardoor de verwachtingen hoog waren tijdens de release van het tweede album “Omens”. Helaas koos de band er voor om op dat album meer de richting van death metal op te gaan. Gewapend met een nieuw geluid, probeerden ze een plek in de metal wereld te veroveren. “Omens” was het best te omschrijven als een ode aan het Poolse Behemoth. Door de release van “Omens”, creëerde A Hill to Die Upon tweestrijd tussen hun fan-basis. Het leek er op dat de heren uit Ilinois (Amerika) zelf in tweestrijd waren, welke muzikale weg ze in moesten slaan.

De verwachtingen rond het nieuwe album “Holy Despair” waren dus verdeeld. de vraag welke koers de band op zou gaan hield de gemoederen bezig. De broers Adam en Michael Cook besloten om terug te gaan naar hun roots, die verweven zaten op het debuut album. “Holy Despair” is daardoor een stekte mix geworden van beide platen, waar beide fan-kampen tevreden over kunnen zijn. De broers Cook hebben hun liefde voor Behemoth iets meer op de achtergrond gezet en het Noorse blackscene, alla Immortal, meer ruimte gegeven tijdens het schrijfproces.

“Holy Despair” heeft enige luisterbeurten nodig om je bij de keel te pakken. Maar is een must have voor de fans van dit genre!

A Hill to die Upon - Holy Despair
Cijfer8.5
8.5Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
9.0

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.