Buffer
FCS_AVoDT_CD

ForChristSake “Apocalyptic Visions of Divine Terror”
Roxx Records

Het uit Ierland afkomstige ForChristSake, is vanaf 2001 al actief. De band kwam pas in 2010 met haar eerste geluidsdrager uit, in de vorm van een EP, genaamd “Death Is but a Breath Away”. Deze EP is geheel aan mij voorbij gegaan. Mijn vroegste kennismaking met de band was pas eind vorig jaar, toen teaser van hun eerste langspeler “Apocalyptic Visions of Divine Terror” online kwam.

Dat ForChristSake potentie heeft, kan ik zeker niet onderschatten en het zit muzikaal ook best aardig in elkaar. Wat mij het meeste stoort aan “Apocalyptic Visions of Divine Terror” is wel de productie, die begin 2014 erg onder de maat is.

ForChristSake maakt technische deathmetal, in het straatje van “Altar of Madness” (1989) van deathmetal legende Morbid Angel. En het lijkt ook op Mortification, ten tijden dat ze nog LightForce heetten, met de demo “Break the Curse” (1990). Dat zanger Ben veel heeft geluisterd naar hoe David Vincent en Steve Rowe hun stemmen gebruiken, is je al snel duidelijk na het horen van de eerste tonen.

ForChristSake heeft met “Apocalyptic Visions of Divine Terror” zeker geen slechte plaat afgeleverd,  maar het muzikale niveau zal zeker omhoog moeten om een plekje in dit genre te kunnen veroveren.

ForChristSake - Apocalyptic Visions of Divine Terror
Cijfer6.7
6.7Totale score
Waardering gebruiker: (3 Stemmen)
6.1

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.