Buffer

LC_iTunesDe muziek van Lust Control is uitermate geschikt om je luidsprekers mee op te blazen of om de buurtkat weg te jagen. Met hun oldschool punk (met hier en daar een vleugje metal) weten ze veel mensen te irriteren. Dit is verre van gewijde muziek.

Toch liegen de teksten er niet om. Net als op eerdere albums worden taboe onderwerpen als sexualiteit en de waarom-vraag op een bijbels verantwoorde manier bij de kladden gegrepen. In het openingsnummer “Finger” wordt letterlijk een vinger opgeheven naar mensen die, zonder getrouwd te zijn, met hun handen in de broek van hun partner zitten.

De titeltrack “Tiny Little Dots” gaat over porno (een plaatje is immers opgebouwd uit kleine pixels en dus is het niet een echte persoon waar je naar kijkt) en de eerste single “Make money and die” behandelt de zinloosheid van het goddeloze leven in de maatschappij.

Toch valt er ook wel wat te lachen. Nummers als “Fireants”, “Dear John” en “When Dan was in the band” gaan werkelijk waar nergens over.

Kwalitatief stelt de muziek van Lust Control nog steeds weinig voor, al is er wel enige vooruitgang te bespeuren ten opzichte van het vorige album. Dat moet natuurlijk ook wel, want ze hebben bijna 20 jaar de tijd gehad om te oefenen. Zanger Gene (Doug van Pelt) schreeuwt zich de longen uit het lijf en past lekker bij dit soort punkmuziek.

“Tiny Little Dots” koop je om te lachen en om op de tenen van je mede-kerkgangers te trappen, niet zozeer om de muziek. Ik kan me echter wel voorstellen dat dit album het goed zal doen op feestjes.

Lust Control - Tiny Little Dots
Cijfer7
7Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
5.5

Over de auteur

Al sinds mijn veertiende luister ik graag naar christelijke metal. Dat begon met Stryper en daarna ben ik heel actief op zoek gegaan naar meer white metalbands. Ik vind het heerlijk om contact met ze te hebben en nieuws over deze bands te verzamelen. En daarmee help ik ook om het goede nieuws over Jezus te verspreiden!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.