Buffer

Ancient Bards (ITA) en Cat O’Nine Tails (FIN) zijn toegevoegd aan de line-up van het Brainstorm Fest 2015. Ook Nightland (ITA) en I Am The Deceiver (D) hebben een plek bemachtigd op het hoofdpodium. In totaal spelen dit jaar 13 bands mainstage, verspreid over twee dagen.

Met de Italianen van Ancient Bards heeft het Brainstorm Festival een bijzondere act in huis gehaald. De band combineert power-metal, gothic-metal en folk-metal en dat bracht de band deze zomer zelfs tot Wacken Open Air. In Nederland is de band tot op heden weinig te aanschouwen geweest, dus een buitenkansje voor de liefhebbers.

Cat O’Nine Tails speelt pirate-metal zoals we dat kennen van Alestorm. De Finnen doen dit niet onverdienstelijk, getuige het succes van hun debuut-album ”Under Captain’s Flag”. De band speelde tot dusverre slechts één show, op een festival in Finland. Het Brainstorm Festival bevestigt daarmee de eigen reputatie van het oppikken van veelbelovende bands, die op het punt van doorbreken staan.

Liefhebbers van duistere klanken kunnen terecht bij Nightland. De Italianen doen denken aan bands als Fleshmade Apocalypse en Dimmu Borgir. Donker, melancholisch, maar altijd catchy. De band gaat in november op tour door Europa met landgenoten Ancient Bards.

I Am The Deceiver scoorde de afgelopen maanden met hun metalcore goed in de regio Hamburg, waar de wortels van de band liggen. De jonge heren wonnen een bandcompetitie en kregen deze zomer de kans om ook elders in Duitsland van zich te laten horen. Dat wordt nu gevolgd met een eerste bezoekje over de landsgrens.

11986554_10153611414174805_2181126793184508335_nEerder legde het Brainstorm Festival reeds The Algorithm (F), Sleeping Romance (ITA), Signum Regis (SK), Empire 21 (S), Sacrety (D), Bloodwork (UK), Morgarten (CH) en de regionale bands Despicable Heroes (NL) en Desolate Fields (NL) vast.

Naast concerten op de mainstage biedt het Brainstorm Festival jaarlijks een programmering in de bijbehorende theaterzaal. Dit keer verzorgt de Italiaanse gothic-metal band Sleeping Romance hier een extra optreden tijdens het evenement. De programmering wordt hier nog verder voor uitgebreid. Ook keert de jaarlijkse expositie terug.

Het Brainstorm Festival wordt jaarlijks gehouden in Podium Gigant in Apeldoorn. Meer informatie is te vinden op www.brainstormfestival.com. Tickets zijn te koop via www.gigant.nl.

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.