Buffer

De verandering binnen War Of Ages was al duidelijk geworden met de release van hun eerste single, “From Ashes“, die, hoewel het nog steeds stevig rockte, een bewuste stap voorwaarts liet zien in de opbouw van de nummers. De toevoeging van Hope for the Dying gitarist Jack Daniels is een van de redenen voor deze stap voorwaarts in songwriting en de andere is de methode waarop de nummers zijn geschreven. Deze zijn geschreven en daarna herschreven, voordat ze opgenomen werden. Deze elementen verklaren waarom Supreme Chaos misschien wel het beste en meest originele album van War of Ages is tot nu toe. Het geluid combineert de sterke punten van War of Ages met een harmonieuze lagen van de Euro-metal, iets wat beide elementen goed versterkt.

Tekstueel blijft het album trouw aan de band en wordt voornamelijk gedragen door het thema van de geestelijke overwinning door Christus, maar de echte juweeltjes zijn de tracks die zijn geschreven vanuit een meer persoonlijk en openhartiger perspectief. Nummers als “Amber Alert” en de ook op de Psalmen geïnspireerde tracks zoals “Chaos Theory” en “On Broken Wings” voelen als proclamaties die recht uit het hart komen. Over hoe we als mens onze tekortkomingen voelen terwijl we toch verzekerd mogen weten van Gods hand op ons leven.
De track “Lionheart” is een nummer waarin alles wat in de tracks ervoor is opgebouwd in een keer tot uitbarsting komt. “Ik roep Uw naam uit … hier is Uw kans om deze wereld in vuur en vlam te zetten … realiseer je dat je bedoeld bent voor zo veel meer … wij zijn de gekozenen … met het hart van een leeuw … Ik roep Uw naam uit, hoor mij.” Als er ooit een track was dat uitdrukking gaf aan alles waar War of Ages voor staat, dan is dit het. Geen twijfel mogelijk. Van start tot finish is het opbouwende, van gebed vervulde strijdmuziek die perfect de geestelijke oorlog verbeeldt zoals deze ook staat afgebeeld op de hoes en blijft weerklinken in je geest. Dit is de nieuwe themesong van de band, punt.
Amber Alert” heeft een lekker brute dubbele bassdrum en de meer ‘traditioneel’ voortstuwende gitaren, al weten ook in deze track weer snel de meerdere lagen zich opeen te stapelen. Tekstueel gaat deze track over de betekenis van de titel. Als je er een op je telefoon hebt gekregen de laatste tijd, dan weet je dat wanneer er een AMBER Alert wordt afgegeven er iemand wordt vermist. Heel toepasselijk gaat dit nummer over hoe de persoon in de tekst wandelt door de schaduwen van de vallei des doods (Psalm 23) alsof hij verloren en verdwaald is. Maar de belofte van Gods aanwezigheid en leiding blijft doorschemeren. Heel toepasselijk dan ook eindigt het nummer halverwege een couplet, zodat het onopgelost lijkt en er een open einde wordt gelaten. Gelukkig wordt de luisteraar niet in het ongewisse gelaten en pakt de volgende track “Renegade” de draad weer op en biedt uitkomst uit de vallei.
Ik was ook geïntrigeerd door de keuze van het laatste nummer, omdat dit gebaseerd lijkt op verlies en het album zo op een trieste wijze lijkt te eindigen. Zonder te weten van de achtergrond van dit nummer lijkt “Still Small Voice” een lied over de frustraties van het moeten aanschouwen hoe een geliefde of vriend lijkt te struikelen, of zelfs het geloof lijkt te verliezen. Er is een gevoel van hulpeloosheid dat de boventoon lijkt te voeren, maar door het nummer heen wordt er toch hoop gevonden in gebed.

WOA Supreme

WAR OF AGES is:
Leroy Hamp – Vocals
Steve Brown – Guitar
Jack Daniels – Guitar
Alex Hamp – Drums

Track List:
1. From Ashes
2. Lost in Apathy
3. Doomsday
4. Chaos Theory
5. LionHeart
6. On Broken Wings
7. Amber Alert
8. Renegade
9. Ecstasy
10. Still Small Voice

War Of Ages - Supreme Chaos
CIJFER8.5
8.5Totale score
Waardering gebruiker: (3 Stemmen)
7.6

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.