Buffer

deliver9-300x300Het nieuwste en tevens afscheidsalbum van Deliverance mag er zijn! Dat was ook wel te verwachten met de killer line-up die Jimmy Brown II op dit album heeft gerekruteerd! Gitarist Michael Phillips is mijns inziens de beste gitarist die Deliverance ooit heeft gehad. Helaas deed hij voorheen alleen mee op het album Stay of Execution (en daarna nog op de live-in-de-studio-EP van de Intense Live Series). Bassist Manny Morales is een oude bekende, die verder geen introductie behoeft. Met topdrummer Jayson Sherlock (bekend van o.a. Mortification, Paramaecium en Horde) heeft de band een retestrakke drumtrack opgenomen.

Na een kort intro barst het geweld los met “The Annals of Subterfuge”, waarop de band laat horen dat ze de energie van de eerste drie albums eindelijk terug hebben gevonden. Dit ontbrak op de vorige twee albums As Above So Below (2007) en Assimilation (2001). Het speedmetal geweld raast nog even door op “Angst”, maar daarna is het wel afgelopen. De rest van het album ligt meer in het verlengde van albums als River Disturbance en Stay of Execution. De nummers zijn sterk geschreven en liggen lekker in het gehoor. De prachtige melodieuze gitaarsolo’s van Phillips maken het op zichzelf al bijna de moeite waard om het album aan te schaffen. Jimmy zingt als nooit tevoren, hij bewijst dat hij het nog steeds kan.

Het nummer “Detox” had ook zomaar van Rammstein kunnen zijn, te meer omdat er ook een Duitse versie van is, getiteld “Entgiftung”.

Een akoestische ballad mocht niet ontbreken. “A Perfect Sky” is op zich perfect gezongen, maar blijft verder niet echt hangen. De Iron Maiden cover “Where Eagles Dare” springt er een beetje uit door de klassieke metalstijl, die niet echt bij Deliverance past. Op zich goed uitgevoerd, maar een beetje overbodig.

Deliverance sluit een periode van bijna 30 jaar af met een knaller, die de echte D-fans blindelings kunnen aanschaffen. Hij is vanaf eind januari verkrijgbaar.

deliverance2013band

Deliverance - Hear What I Say!
Cijfer8.3
8.3Totale score
Waardering gebruiker: (3 Stemmen)
8.3

Over de auteur

Al sinds mijn veertiende luister ik graag naar christelijke metal. Dat begon met Stryper en daarna ben ik heel actief op zoek gegaan naar meer white metalbands. Ik vind het heerlijk om contact met ze te hebben en nieuws over deze bands te verzamelen. En daarmee help ik ook om het goede nieuws over Jezus te verspreiden!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.