Buffer

Tweede editie Rock Alive in het teken van klassieke rock en snoeiharde metal. Het programma van Rock Alive 2016 krijgt al aardig vorm. LEVITICUS (SE), SAFEMODE (SE), UNSEEN FAITH (DK), STUN (DE) en STAIRWAY (UK) treden zaterdag 24 september 2016 op in de Basiliek in Veenendaal.

PosterRock Alive kende vorig editie een vliegende start met optredens van Jerusalem (SE), HB (FIN), Fruhstuck (NL/PL), ForChristSake (IE), Supresion (ARG), Moonradio (NL), Bones to Dust (BE), Spyker (NL), Veritas Infinita (NL), Siruside (NL) en The Opponent Process (NL). Met meer dan 400 bezoekers was de organisatie tevreden, maar de tweede editie moet het festival echt op de kaart gaan zetten bij de rockliefhebbers in binnen en buitenland.

De eerste bevestigde band is headliner Leviticus uit Zweden. Deze legendarische band staat al jaren bekend als een van de grotere rock bands uit Zweden en word gezien als één van de grondleggers van de hedendaagse christelijke rockmuziek. De band komt speciaal voor een exclusieve ‘35th Anniversary’ show in 2016 naar Rock Alive. Klassiekers als ‘Messiah’, ‘Over The Hills’ en ‘I Shall Conquer’ zullen ongetwijfeld niet uitblijven! Laatste wapenfeit, het album ‘Knights of Heaven’ van de band rondom gitarist Björn Stigsson en zanger Peo Pettersson, dateert alweer van 1989. Op dit moment is de band druk bezig met het schrijven van een zesde opvolger sinds de oprichting in 1981, die naar verluidt “Back to the Roots” zou zijn!

Uit Zweedse komt Safemode over naar Veenendaal om hun ‘metalcore’ door de Basiliek te laten schallen. Op de meest recente editie van Sweden Rock mocht de band haar liefde voor metalcore al laten horen en stond de band al eerder in het voorprogramma van In Flames en Slipknot in Stockholm. En ook op Fearless Festival vorig jaar werd de band met liefde ontvangen. Begin 2016 hopen zij hun album uit te brengen, wat een geheel vernieuwde show zal opleveren.

Onze Duitse alternatieve rock buren Stun zijn ook vertegenwoordigd. De band zal voor het eerst op Nederlandse boden spelen. De band heeft drie jaar hun tweede plaat ‘Ok Hunter’ uitgebracht en zullen tijdens dit Rock Alive een brok aan kwaliteit laten horen. Alternatieve rock van een hoog niveau!

Liefhebbers van deathcore opgelet, want Unseen Faith speelt op Rock Alive! Het Deense ensemble is in voor snoeiharde deathcore, zo bewijst de band op de nieuwste release ‘Yokebreaker’. Nationaal en internationaal gooid de band uit Aarhus zeer hoge ogen met het nog uit te komen mini-album. Als één band de Basiliek op haar grondvesten moet laten schudden is het Unseen Faith wel!

Ook het Engelse Stairway zal de act de présence geven. Op hun laatste zielenkind ‘Interregnum’ laat de band een volwassen en vooral klassieke rock sound horen, met zanger Peter Jennens als boegbeeld. Wij voorspellen een intense show in de Basiliek. Met deze vijf bands krijgt de line-up van de tweede editie van Rock Alive al aardig vorm.

In 2016 maakt de organisatie de naam van de tweede hoofdact bekend. De voorverkoop is inmiddels van start gegaan. Tickets kosten €29,95 in de voorverkoop (exclusief € 2 reserveringskosten) en €39,95 aan de dagkassa. Kaarten zijn online te bestellen via Events4Christ, voor meer informatie kun je naar Rock Alive.

Over de auteur

Toen ik van een vriend het nummer Comatose van Skillet toegestuurd kreeg was ik verkocht aan de hard rock. Daar begon een lange reis door rock- en metal-stylen. Via Stryper naar Norma Jean en via Pillar naar Underoath. Met nieuwe bands ontdekken en albums verzamelen houd ik mij het liefst bezig. Sinds vorig jaar schrijf ik reviews voor muziek platform White Room Reviews. En vanaf maart 2015 mag ik ook RockLife verrijken met mijn muziek liefde en kennis.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter