Buffer

De muziek van Árstíðir tart de grenzen van genres, maar kan het best omschreven worden als klassiek beïnvloed door indie, folk en rock. Of het nu in een treinstation in Duitsland, een concertzaal in Rusland of een bar thuis in Reykjavík is, het is muziek die het publiek betovert en het creëert een soort intimiteit, door critici beschreven als “magische kwaliteit”. Met hun bijzondere vocale harmonieën, gesteund door weelderige, gelaagde orkestrale arrangementen, zingt Árstíðir: “Not every thing you feel can be seen but the feeling lasts so long” en hoopt dat wat het publiek voelt tijdens hun optredens nog lang zal blijven hangen nadat de laatste noot is gespeeld.

Binnen zes maanden na hun oprichting in 2008 domineerde Árstíðir al de IJslandse hitlijsten. Na in 2010 nog tegen te worden gewerkt door vulkaanuitbarstingen bij een internationale tour, kwam in 2012 hun carrière opnieuw in een stroomversnelling door de YouTube hit, “Heyr himna smiður” die in het Bürger Bahnhof metrostation in Wuppertal werd opgenomen en inmiddels meer dan 4 miljoen keer is bekeken. Hun derde album ‘Hvel’ werd in 2014 compleet gefinancierd door middel van een Kickstarter crowdfunding campagne en werd opgenomen in een verlaten kolencentrale met producer Styrmir Hauksson (o.a. Ásgeir, Of Monsters and Men, GusGus).

Afgelopen januari speelde Árstíðir nog een schitterend concert in Der Aa-kerk in Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag. In maart 2016 volgt een uitgebreide theatertour met Anneke van Giersbergen. Maar eerst doet Árstíðir in november de Nederlandse popzalen aan.

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.