Buffer

‘Through The Storm’ is het laatste wapenfeit van de Slowaakse band Signum Regis, en vierde in de rij. Na een sessiemuzikant als zanger, en een conceptalbum gevuld met gastzangers, heeft de band onlangs een zanger aan de line-up weten toe te voegen. Hiermee is het totale aantal leden binnen de band op vijf gekomen, en dat kun je absoluut terughoren.

Het album opent met ‘Living Well‘, een dijk van een binnenkomer. Power metal op zijn best, met klinkende koortjes en een riff die maar blijft voortstuwen. Dat ze bij Signum Regis ook de andere genres goed beheersen wordt met de tweede track zeker duidelijk. Een rechttoe, recht aan heavy metal nummer. Het nummer vraagt er gewoon om de haren los te gooien en het refrein hard mee te brullen. Op het derde nummer is de toetsenist helemaal los, en weet het nummer te omlijsten met een sfeertje dat het nummer tot het volgende niveau tilt. Tel daar een drumpartij zo strak als een snaar bij op en wederom klinkt er een dijk van een song. ‘Come And Take It‘ houdt een beetje het midden tussen power en heavy metal, maar blijft toch interessant genoeg om te blijven luisteren. Als vijfde track staat er een track van het allereerste album, welke ze opnieuw opgenomen hebben. ‘All Over The World‘ klinkt nu lekker solide, en pas hiermee prima tussen het nieuwere materiaal. De EP sluit zeer krachtig af met ‘Vengeance / Liar‘, gedragen door een gitaarspel dat maar blijft doorgaan, en een zangpartij om de vingers bij af te likken. Iets wat overigens van de gehele EP kan worden gezegd. Door het hele album heen is de zang van grootse kwaliteit, en zeer solide. Mayo Petranin is zeker een aanwinst voor de band. Eigenlijk kent deze EP maar een nadeel. En dat is dat hij maar 29 minuten duurt, en doet verlangen naar meer.

Tracklisting:1434760 

  1. Living Well
  2. Through the Desert, Through the Storm
  3. My Guide in the Night
  4. Come and Take It
  5. All Over the World
  6. Vengeance / Liar
Signum Regis - Through The Storm
Cijfer9
9Totale score
Waardering gebruiker: (3 Stemmen)
8.7

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.