Buffer

Wanneer je denkt aan de Oekraïense metalformatie Holy Blood dan dwalen de gedachten al gauw af naar de Folk metal van weleer, met fluiten en andere lokale instrumenten. Maar niets is minder waar. Sinds die tijd is er een boel veranderd in de band, zijn er verschillende wisselingen geweest in zowel de muzikale richting van de band als in de bezetting. Sterker nog, van het Holy Blood van toen is helemaal niemand meer overgebleven op de oprichter en zanger Fedor Buzilevich na. De rest is doorgegaan in de band Oskord. Om deze verandering te visualiseren was sinds het verschijnen van de vorige CD het logo van de band al aangepast, maar nu is ook het folk-element min of meer uit de muziek verdwenen.

Waar al deze veranderingen toe geleid hebben is het nieuwe album ‘Day of Vengeance’. Een album dat melodieuze death metal van goede kwaliteit biedt. Als ik het ergens mee zou moeten vergelijken dan komt algauw Amon Amarth in gedachten. En omdat zoals al eerder genoemd de meest recente bezetting van de band was verdergegaan in andere richtingen, is dit album volledig door Fedor Buzilevich zelf gemaakt. Hij schreef zelf alles, en ook alle instrumenten zijn door hem zelf ingespeeld.

Het artwork van de CD is gemaakt door Vitaliy Tretyakov, en de uitleg die hij erbij gaf was de volgende:

3koRV0k_original

Op de achtergrond is de laatste dag in de strijd van Armageddon zichtbaar. De toren van Babel daarin staat voor de menselijke trots, en de Egyptische piramides voor de ondeugden van de mens. Tegenwoordig zou het één of ander machtige politiek systeem kunnen zijn dat de wereld via de media zou willen regeren en een eenduidige wereldorde zonder God zou willen vestigen. Velen denken vandaag de dag dat ze het wel zonder God kunnen, en Hem niet nodig hebben in hun leven. Men denkt dat ze door alle vergaarde kennis, beschaving en de huidige technologie zover zijn gekomen dat men zelfvoorzienend is en onze veiligheid gewaarborgd is. Doch, een dergelijk vertrouwen in eigen kunnen is slechts een illusie, en deze naties met hun leiders die voor deze verleiding zijn gevallen in hun arrogantie zullen uiteindelijk als verwoest worden achtergelaten.
In het midden van de hoes staat een strijder, je zou het ook een aartsengel kunnen noemen, met een afgehouwen hoofd van een verslagen demon. Dit staat voor de overwinning over de wereldse machten, evenals voor de overwinning over de heersers van de duisternis in de wereld.

Het album begint met een instrumentaal intro. Een koude winderige dag, de strijder zit aan het vuur en bereidt zich voor op de strijd die komen gaat. Als tweede volgt de titeltrack Day Of Vengeance. Dit is een oproep voor de strijd. De tijd is gekomen om op te staan tegen de duisternis, en in te gaan tegen de machten van deze wereld. De wereld is verworden tot een plaats van haat en zonde, en wij moeten hiertegen strijden met de kracht die God ons gegeven heeft. Grey Eternity verhaalt over die glorieuze dag die zal komen wanneer onze tijd op aarde op zijn einde is gekomen en we binnenkomen in de Hemel. Over de glorie en de beloning die ons staat te wachten als we volharden in het geloof. De vierde track Holy Blood handelt over de prijs die Jezus voor ons betaalde toen Hij op aarde was. Over hoe aan het kruis Hij die zonder zonden was Zijn bloed gaf om ons los te breken van de ketenen van de zonde die ons gevangen hielden, zodat wij vrij mochten zijn en satan machteloos zou zijn. I Believe In God is een strijdlied. Het moedigt je aan om ferm te staan tegen de vijand, en de overwinning te claimen. De strijd is zwaar en hard, en geef je er aan toe dan ben je verloren. “Ik geef niet op, ik ben reeds vrijgekocht. Weet dat de vijand geen genade kent, maar laat de duisternis weten wie ik ben. Ik zal ze niet accepteren, Ik geloof in God en weet dat dit de enige manier is”. In Paradise is een instrumentaal nummer. Track zeven is Steel Sword, en gaat eigenlijk verder in de zelfde trant als I Believe In God. Ook dit is een strijdlied, waarin de strijder wordt opgeroepen om waakzaam te zijn en het zwaard op te nemen tegen de machten van de hel. “Wordt wakker, neem je zwaard op. Het is je missie”. In de oude stad van Jeruzalem is een straat met de Latijnse naam Via Dolorosa. (Lijdensweg) Deze straat speelt een cruciale rol in het verhaal van de kruisiging van Jezus Christus. En over deze straat gaat het nummer Dolorosa. De tekst verhaalt over hoe Hij geslagen en gebroken over deze straat loopt richting Golgotha, omringt door hen waarvoor Hij is gekomen. Geboren om te sterven, om de wereld redding te brengen. Het album eindigt met een lied van overwinning. De strijd is gestreden en de strijder ligt dodelijk gewond op het slagveld. En hij weet, mijn tijd is voorbij in deze vergankelijke wereld. Maar hij weet dat hij geroepen is om in de Hemel te mogen zijn, waar er geen pijn en kwaad meer zijn. En waar de duisternis geen kracht meer heeft.

Tracklisting:

1. At Dawn, Before the Battle
2. Day of Vengeance
3. Gray Eternity
4. Holy Blood
5. I Believe in God
6. In Heaven
7. Steel Sword
8. Dolorosa
9. Conquer Darkness

10846030_572143659596326_1670299072305103924_n

Holy Blood - Day of Vengeance
Cijfer8
8Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0.0

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.