Buffer

1891461_481232341983490_1192976974_oEnige tijd geleden is een groep enthousiaste jongeren uit Ede met een grote passie voor cultuur een Crowdfunding actie gestart om een Backline bij elkaar te krijgen. Help jij hen mee?

Wat is Poppodium Ede?

Vijf jaar gelden is dit team gestart met Poppodium Ede. Hun ambitie is om een poppodium in Ede van de grond te krijgen. Zo bieden ze in Ede een laagdrempelige locatie waar de Edese jongeren- en popcultuur samen kunnen komen. Het poppodium is plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, van muziek kunnen genieten en zelf (leren) evenementen organiseren.

Wat houdt het project in?

Als wij artiesten boeken voor onze evenementen krijgen wij vaak de vraag wat er al aanwezig is in de zaal/locatie qua versterkers. Vaak is er niks aanwezig en zullen we dus versterkers en een drumstel moeten huren. In enkele gevallen hebben we het geluk dat de band zelf de spullen mee kan nemen maar dat komt niet vaak voor. Mocht dit wel het geval zijn dan spelen de bands alleen zelf op hun eigen spullen en hebben ze liever niet dat andere bands er op spelen i.v.m. de schade die kan ontstaan. Als een band hun eigen spullen meeneemt brengt dit ook extra kosten met zich mee omdat ze met meerdere auto’s moeten rijden naar het optreden. Wij hebben zelf niet de financiële middelen om een backline aan te schaffen. Begin maart hebben wij van ons eigen geld een professioneel drumstel gekocht. Nu willen wij kijken naar opties voor twee gitaarkabinetten met twee tops, en een bas kabinet met een top. Dan is de backline compleet! En zijn wij klaar om te rocken 🙂

Voor wie is de backline bedoeld?

Artiesten: Bands en artiesten zijn degene die de backline zullen gebruiken om hun instrumenten te uit te versterken (gitaren) of te bespelen (drumstel). Zij hoeven zelf deze niet meer mee te brengen en te zorgen voor extra vervoer. Ook hoeven zij niet bang te zijn dat er schade ontstaat bij het gebruik ervan. (Culturele) organisaties: Ede kent veel (kleine) organisaties die zich inzetten voor diverse aspecten van kunst en cultuur. Met de bloei van festivals in onze gemeente kunnen zij een beroep doen op onze backline. Kom een keer kijken! Onderaan de pagina vind u meer informatie over wat wij precies doen. Via onze website kunt u kijken wanneer er een evenement is. U bent welkom om een keer te komen kijken mocht u twijfelen! Via het email adres onderin dit bericht kunt u contact opnemen met ons.

Help ze mee, je hebt nog 5 dagen de tijd om ze te steunen via Poppodium Ede.

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.