Buffer

Glenn Kaiser is het meest bekend als oprichter, zanger en gitarist van REZ (Resurrection Band). Eind jaren negentig besloot Glenn Kaiser om een solo carriere te starten. Glenn Kaiser is hierdoor uitgegroeid tot één ambassadeur van blues rockmuziek van zijn generatie. Vanaf 4 juni is deze blues rock icoon in Europa voor een Europeese tour, helaas zal Nederland niet worden aangedaan. Wel zal de Glenn Kaiser Band een aantal concerten in Duitsland geven, voor de datums kun je kijken op de volgende link.

Wie is Glenn Kaiser?

Opgegroeid in een arm gezin, begon Glenn Kaiser al met het zingen van Blues op twaalf jarige leeftijd. Vrij snel voelde hij zich aangetrokken tot de lokale muziekscene van Milwaukee en maakte deel uit van een dozijn lokale bandjes. Als prille tiener schreef hij al zijn eigen songs, liedjes die hij ook bracht, alleen met zijn gitaar, langs de straat. Deur open voor alcohol en drugsmisbruik uiteraard. Iets waar hij abrupt mee brak toen hij rond zijn achttiende verjaardag plots het ware geloof ontdekte en zijn leven een totale wending maakte.

Waar zijn vroegere teksten nog bulkten van seks, drugs en andere ondeugden stelde hij vanaf toen armoede, uitbuiting, racisme en gelijkaardige thema’s aan de kaak. Kaiser begon ook naam te maken met zijn rauwe zangpartijen en vlammende gitaarspel. Maar net zo goed wist hij faam te verwerven met nummers enkel met bottleneck slide en harmonica als muzikale ondersteuning. Dit alles leverde een paar gedenkwaardige albums op als het stevige, rockende “Octane” en het fantastische “Ripley County Blues” om er maar enkele op te sommen want inmiddels zijn we 40 jaar en niet minder dan 30 albums verder!

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.