Buffer

Orphaned Land (ISR), War Of Ages (USA) en Gloryhammer (UK) zijn vastgelegd als headliners voor de zevende editie van het Brainstorm Festival in Gigant. In totaal zullen zaterdag 8 november 2014 elf acts optreden tijdens het culturele rock- en metalfestival.

Met Orphaned Land haalt het Brainstorm Festival een bijzondere band in huis. Waar politieke en religieuze leiders falen, daar neemt de progressieve Israëlische band het voortouw om vrede te stichten in het Midden-Oosten. Die missie vindt zowel op als buiten het podium om plaats. Tijdens het Brainstorm Festival gaan de bandleden met het publiek in gesprek over de manier waarop het Joods-Palestijnse conflict kan worden opgelost.

Uiteraard wordt er ook gemusiceerd. Orphaned Land viert het 10-jarige jubileum van het succesvolle Mabool-album, dat in zijn geheel wordt vertolkt. Bovendien brengt de band diverse hits ten gehore. De show in Apeldoorn is de enige in Nederland tijdens de speciale Europese Mabool-tour die de band in november onderneemt.

WarOfAges-promo-liveshot2011War Of Ages was enkele jaren geleden al eens headliner van het Brainstorm Festival. Met succes, vandaar dat de band terugkomt om Apeldoorn te trakteren op een portie keiharde metalcore.

Na Graspop komt Gloryhammer ook naar het Brainstorm Fest. De power-metal band rond mastermind Christopher Bowes (van piraten-metal band Alestorm) legt de band geen windeieren. Wereldwijd is Gloryhammer inmiddels een graag geziene gast.

De Finnen van Immortal Souls hebben een nieuw album klaar en verzorgen in Apeldoorn een bijzondere show mét toevoeging van een cleane zanger. Het brengt de succesvolle melodieuze death-metal band naar nog grotere hoogte.

196101_391911764228638_802566755_nMet Crimson Moonlight haalt het Brainstorm Festival – na een afwezigheid van zeven jaar – de succesvolle Zweedse viking death/black-metal formatie rond frontman Pilgrim terug naar Nederland. Met een uitgebalanceerde show en een felle sound weet de band overal in Europa live te overtuigen.

Safemode is een ijzersterk merk in eigen land. De Zweedse pers is lovend over de metalcore band, die meermaals door Europa en Zuid-Amerika tourde en de afterparty van Sonisphere in Stockholm opende voor In Flames en Slipknot. De band staat bekend om de goede interactie met het publiek en komt een feest bouwen in Apeldoorn.

Ook ontbreekt het niet aan Nederlands talent. Pene Corrida zet de boel op stelten met populaire top 40-hits, voorzien van een Mexicaans metalsausje. Akelei zorgt met doom voor de sombere noot. La Ventura is een veelbelovende gothic-rock band. Premnath verzorgt een rustpunt met een pianoconcert in de theaterzaal. En Despicable Heroes trapt het festival af met harde metalcore!

Bij wijze van experiment wordt het Brainstorm Festival dit jaar alleen gehouden op 8 november. In voorgaande jaren was er sprake van een tweedaags evenement. Door de programmering op de zaterdag te versterken en het tijdschema op te rekken, verwacht de organisatie een kwalitatief minstens zo goed festival neer te zetten.

Uiteraard ontbreekt ook dit jaar de culturele toevoeging aan het Brainstorm Festival niet. Er vindt een expositie plaats en het theater van Gigant wordt benut voor debat, akoestische optredens en lezingen. Zo geeft adjunct-directeur Niels de Zwarte van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op spraakmakende wijze een mini-hoorcollege over het meest gothic-achtige zoogdier op aarde: de vleermuis. Ook ontbreekt de kleine markt met cd’s en merchandise niet.

De volledige line-up:

Orphaned Land (ISR)oriental progressive metal

War Of Ages (USA)metalcore

Gloryhammer (UK)power-metal

Immortal Souls (FIN)melodic death-metal

Crimson Moonlight (S)liturgical black-metal

Safemode (S)metalcore

Pene Corrida (NL)party-metal

Akelei (NL)doom-metal

La Ventura (NL)gothic-metal

Premnath (NL)piano-ambient-black

Despicable Heroes (NL)metalcore

 

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.