Buffer

Flyleaf is een Amerikaanse hardrockband opgericht in 2000 in Belton, Texas. De band heeft eerder onder verscheidene namen gespeeld: Listen, Sporos, The Grove en Passerby. Ze werden bekend in Texas onder de naam Passerby, maar wegens een bestaande band die de rechten op die naam in handen heeft, werd hun naam veranderd in Flyleaf. Een flyleaf is de blanco pagina vooraan in een boek.

De muziek van Flyleaf valt niet binnen een specifiek genre, de bandleden zelf definiëren hun nummers als ‘heftige rockmuziek met emotioneel overladen songteksten’. Flyleaf verwierf internationale bekendheid met hun singles ‘Fully Alive’, ‘I’m so Sick’ (ook wel bekend uit de film Die Hard 4.0) en ‘I’m so Sick’ (T-Virus Remix) (uit de film Resident Evil: Extinction).

Op 24 oktober 2012 meldt Lacey Sturm dat ze niet langer de zangeres van Flyleaf zal zijn. In een brief aan de fans schrijft Sturm dat ze door het verlies van crewlid Rich Caldwell nu pas beseft wat Memento Mori precies betekent. Hierdoor verkiest ze om niet langer de frontzangeres van de band te zijn en meer tijd te steken in haar man en zoon.

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.