Recensie Veritas Infinita: "The Essence of Life"
Cijfer7.2
7.2Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
9.2
Buffer

10687113_922831747730677_9145863285798353443_nDe Friese female-fronted metalband Veritas Infinita timmert al enkele jaren aan de weg. In 2010 kwam hun eerste mini-album “Wondrous Ways” uit. De band liet op dat album al horen dat ze flink wat potentie hadden.

Op “The Essence of Life” kun je horen dat de bandleden niet stil hebben gezeten. De band klinkt veel volwassener, wat vooral te danken is aan het strakkere drumwerk van Siebolt. Ook het aannemen van toetsenist Tjerk bleek een goede zet te zijn.

Productietechnisch zit het album op zich prima in elkaar, al vind ik dat het drumwerk wel enigszins op de achtergrond staat en er is vooral veel nadruk gelegd op de toetsenpartijen.

Het album opent met het instrumentale “Quest for Light”, dat van mij wel veel korter had gemogen. Daarna barst de band los met “Gods without a Heart”. Met dit nummer en ook het daarop volgende nummer “United” krijg ik de indruk dat de band nog een beetje los moet komen. Dat ligt vooral aan zangeres Linda, die op deze eerste nummers nog niet heel overtuigend overkomt. Maar met “Todays World” begint ze echt te schijnen en die trend zet zich voort op het prachtige “Before it’s time”, een echt juweeltje waarmee de band bewijst dat ze echt wel wat in hun mars hebben. Gitarist Tjeerd komt op dit nummer met een prachtige solo, gecombineerd met een heerlijke toetsenpartij van Tjerk. “The Fight” begint erg mooi met een sterk intro, ingesproken door bassist Thomas, maar helaas eindigt het na 3 minuten in een fade-out. Daar had wel wat meer mee gedaan mogen worden. “Like an Eagle” doet denken aan HB, een recht-toe-recht-aan metalnummer dat zo op een HB-album had kunnen staan. Met “Bloodbrothers” slaat de band een soort folk-metal richting in, die niet misstaat. Het album sluit af met de gevoelige ballad “Through Gods Eyes”, waarbij ik het gevoel krijg van “Waar heb ik dit eerder gehoord?”.

Voor een lokale band is “The Essence of Life” een hele prestatie en ik neem mijn petje af voor deze heren en dame, die echt veel moeite hebben gedaan om een kwaliteitsproduct af te leveren. Een topband is Veritas Infinita helaas nog niet, maar de potentie is er en als ze zo doorgaan, eindigen ze zeker in de Nederlandse top!

Over de auteur

Al sinds mijn veertiende luister ik graag naar christelijke metal. Dat begon met Stryper en daarna ben ik heel actief op zoek gegaan naar meer white metalbands. Ik vind het heerlijk om contact met ze te hebben en nieuws over deze bands te verzamelen. En daarmee help ik ook om het goede nieuws over Jezus te verspreiden!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.