Buffer

Het gerucht ging al enige tijd rond: er zou een documentaire aankomen over het alternatieve, christelijke platenlabel Tooth & Nail RECORD. Dat gerucht blijkt waar te zijn! In 2014 verschijnt er een docu over het uit Seattle afkomstige platenlabel.

De docu gaat No New Kinda Story: The Real Story Of Tooth & Nail RECORDS heten en vertelt het verhaal van twintig jaar ploeteren, bandjes, optreden, cd’tjes drukken, tours opzetten, GELD VERDIENEN en een heleboel geld verliezen.

In 1993 wist domineeszoon Brandon Ebel na het concert van een aantal hardcorebandjes uit Zuid-Californie dat hij iets bijzonders had gezien. De jonge Brandon vroeg een LENING aan bij zijn grootvader en met een beetje geld en nog minder kennis van de muziekindustrie begon hij een eigen platenlabel. Vanaf de eerste dag leek het kleine label gedoemd te mislukken. Met vallen en opstaan wist Ebel vN Tooth & Nail Een zelfstandig platenlabel te maken, dat uiteindelijk 20 miljoen platen zou verkopen met bands als MxPx, Hawk Nelson, Underoath, August Burns Red, Thousand Foot Krutch, The Almost, Family Force 5, Anberlin en vele anderen.

 

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.