Buffer

Hilastherion is tot nu toch een van de wat minder bekende bands binnen de christelijke metalscene, en eigenlijk is dat heel jammer. Ze spelen op zeker niet onverdienstelijke wijze melodieuze death metal, en hebben ondertussen hun tweede langspeler uitgebracht. Zeven jaar geleden kwamen ze al met het debuut ‘Taken From Darkness’, waarop het multi-talent Jani Stefanovic achter de drumkit zit, en nu is er dus ‘Signs Of The End’.

Stuk voor stuk zijn de tracks op het album solide nummers. De beide gitaristen Niclas Buss en William Rönn zijn technisch goed onderlegd en weten samen een goede harmonie in stand te houden. De vocalen voor de verschillende nummers delen ze ook, waardoor het ook gevarieerder klinkt. Bassist Henrik Böckelman speelt met zeer goede timing in combinatie met de drummer Jari Ketola, welke de dubbele pedalen flink aan het werk zet. Toetsenist Anders Bengs creëert de perfecte sfeer voor de songs met doordachte arrangementen die de nummers prachtig omlijsten. Eddie DeWitte is te horen als speciale gast, en doet de gesproken vocalen op de tracks 3, 5 en 7. Ook doet hij de growls op de bonustrack.

Through You is een episch nummer met atmosferische keyboards en gitaarriffs die daar mooi omheen plooien. De bas klinkt explosief, en de growls van Niclas lekker rauw. De bassdrums worden strak bespeeld, maar het mooiste is het duelleren in de gitaarsolo’s en hoe de gitaar de melodieën van vocale koor begeleidt. Een uitstekend uitgevoerde track.

Het titelnummer Signs Of The End begint akoestisch met prachtige arrangementen van de beide gitaren, waar de drum doorheen komt en de spanning begint op te voeren. Hierna versnelt het nummer, en wordt de zang afwisselend door Niclas en William gedaan. Het keyboard heeft wederom een groot aandeel in het nummer. De gitaren zijn afwisselend kalm en rustig, om daarna weer uit te breken in vernietigende riffs, waardoor het nummer heeft vele cadensen en ritmische variaties heeft. Het album verlaat ons hierna met langzaam wegstervende klanken van het keyboard.

Signs Of The End is uitgebracht als digipack op het label Die And Gain Records (hetzelfde label van Deuteronomium) en heeft alles om een van de betere releases van 2014 te worden. Het hoesontwerp van de CD is mooi gedaan, de kwaliteit van de opname is top, en de 10 tracks zijn de moeite van het beluisteren waard.

Hilastherion-signs-of-the-e_original

Line-Up :
Niclas Buss – Guitars, vocals
William Rönn – Guitars, vocals
Anders Bengs – Keyboards
Henrik Böckelman – Bass, clean vocals
Jari Ketola – Drums

Tracklist :
1. Path Of Victory
2. Prayer
3. My Burden
4. Desert
5. Martyrs
6. Pain
7. Course Of Ruin
8. Through You
9. Signs Of The End
10. Course Of Ruin – bonus track

Hilastherion - Signs Of The End
CIJFER8.5
8.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0.0

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.