Buffer

Nadat Whitecross enige jaren terug weer bij elkaar kwam, hebben ze eigenlijk alleen maar live optredens gedaan. Ze waren dan ook niet van plan om nog nieuwe muziek uit te brengen. Daar komt nu verandering in. Tijd om gitarist Rex Carroll eens aan de tand te voelen.

 

Hoe gaat het nu met je, Rex? Is de lente al een beetje doorgebroken in Chicago?

Hallo! De lente is eindelijk begonnen hier. Het is een heel koude winter geweest met heel veel sneeuw. Maar ik houd mezelf meer bezig met alle verschillende dingen die nodig zijn om de muziek in leven te houden.

 

1234967_285261728265062_1837846337_nJe hebt het de laatste tijd nogal druk met Whitecross, King James en je eigen bluesband. Heb je er moeite mee om dat allemaal bij te houden?

Ja, Whitecross, King James en de Rex Carroll Band, dat is gekkenwerk! Het is moeilijk om alle ballen in de lucht te houden. Toch geniet ik er blijkbaar van, want ik blijf maar terug komen voor meer. Ik ben een muzikant in hart en nieren, dit is wat ik de hele dag doe, dus hier houd ik me de hele tijd mee bezig.

 

Laten we het eerst eens over King James hebben. Het nieuwe album “Maximus” is nu al een paar maanden uit. Hoe gaat het daarmee?

1377575_685108278165862_741686396_nEr is veel om over te praten wat King James betreft. Het komt erop neer dat ik het nieuwe album “Maximus” helemaal te gek vind. Ik moet er wel bij zeggen dat het maar voor de helft nieuwe nummers is en de andere helft zijn nummers van het debuutalbum uit 1994. We hebben die nummers compleet opnieuw opgenomen. De reden daarvoor is dat we nu het gevoel hebben dat we deze nummers recht kunnen doen en ik vind het een enorme verbetering.

Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe geweldig dit album is. Ik hou enorm van de nummers, de boodschap en de band.

Ik merkte dat ik het gitaarspelen niet helemaal zo goed had bijgehouden als ik zou willen, dus het duurde ongeveer drie maanden om weer op dat niveau te komen waar ik moest zijn als muzikant, om het album af te maken. Het heeft even geduurd en dat is dus één van de redenen. Het was een hele goeie beslissing om met John Lawry van Petra te werken, hij heeft ons echt geholpen om onze visie te realiseren.

 

Heb je verder nog plannen met King James?

Ja, natuurlijk! King James is net klaar met een tour door het Mid-Westen van Amerika en de reacties zijn fenomenaal. Ik ben enorm bemoedigd door hoe goed de band het deed en de reacties van de mensen op de live show. Ik kijk ook uit naar onze volgende opnames. Ik kan er nog geen datum op vastprikken, maar de bedoeling met King James is om een paar hoge kwaliteit video’s te maken voor “Maximus” en dan door te gaan met een nieuwe plaat, terwijl we de hele tijd bezig blijven met concerten en tours.

 

Laten we het nu eens over Whitecross hebben. Sinds de band weer bij elkaar kwam, hebben jullie alleen nog maar live optredens gedaan. De laatste keer dat ik jullie zag was op het Legends of Rock festival in 2010. Hoe was dat voor jullie? Hoe voelde het om al die andere bands erbij te hebben op het podium tijdens het nummer “In the Kingdom”?

376056_297057963664864_1035174078_nDat is een beetje een traditie geworden bij Whitecross, om andere bands uit te nodigen om zich bij ons aan te sluiten op het podium voor dat nummer. Het zorgt voor een stukje eenheid en het is altijd een mooi moment voor ons.

Over Legends of Rock gesproken, man wat een fantastisch festival. Ik ben zeer vereerd, verootmoedigd en dankbaar dat ik daar deel van mocht uitmaken. We hebben allemaal een geweldige tijd gehad samen met de mensen die er naartoe kwamen! Er waren en paar geweldige bands en de fans waren ook heel cool. Ik vond het heerlijk om met ze rond te hangen en hun verhalen te horen.

 

Jullie hebben eens gezegd dat Whitecross geen nieuwe muziek meer zou uitbrengen, alleen nog maar live optredens. Maar nu hebben jullie aangekondigd dat er toch nog een nieuw album komt. Hoe zit dat precies?

984107_10202174950919355_1627387731644986784_nLaten we eerst even iets rechtzetten. Die aankondiging werd gedaan op onze Facebook pagina, niet door mij. Ik moet zeggen dat ik nooit “nooit” zou zeggen, tegen wat dan ook. Want je weet het maar nooit! De hoofdzaak is dat er zoveel tijd voorbij is gegaan toen de rest van de band allemaal andere dingen deed, dat je op een punt komt dat je zegt “OK, misschien moet ik dan ook maar even iets anders gaan doen”. Dus voordat ik het wist had ik al heel wat tijd in andere dingen gestoken, zoals King James. Dat is veel werk dat niet zomaar weggaat, alleen maar omdat iemand van Whitecross die jarenlang niet geïnteresseerd was om iets nieuws te doen, ineens zoiets heeft van “oeh, ik wil weer iets met de band gaan doen”. Dat is allemaal leuk en aardig, maar er zijn ook nog andere dingen om af te maken, die ook veel aandacht verdienen, dus het plaatje is nu ingewikkelder dan ooit. Dus, mocht dit ooit gebeuren, dan zullen er wel veel dingen op hun plaats moeten vallen. Het zou sowieso gezegend moeten worden door God.

 

Hoe zien je plannen voor het nieuwe album er dan nu precies uit?

Het “nieuwe album” waar ik op dit moment aan werk is dus niet Whitecross, maar de Rex Carroll Band. Ik ben bijna klaar met mijn tweede volledige album, dat zou moeten uitkomen in de zomer van 2014. Ik heb er ook al een titel voor, dat is “Steppin’ Out”. We kunnen het daar later nog wel eens over hebben als je wilt.

 

Komen jullie binnenkort nog terug naar Nederland, met King James of Whitecross?

Dat is heel goed mogelijk! Er zijn enkele opwindende ontwikkelingen achter de schermen de laatste tijd, die hopelijk zullen leiden tot meer en betere tours in Europa, inclusief Nederland.

993532_608562752514382_424117321_n

 

 

 

 

 

 

 

Wat vind je van de huidige christelijke metalscene? Is het heel anders dan de scene van 25 jaar geleden? Is de jeugd van nu moeilijker te bereiken met het evangelie van Jezus, of juist makkelijker?

In elke generatie zijn de mensen hetzelfde. Ze zitten met dezelfde problemen en dezelfde vragen. Heeft mijn leven betekenis? Kan ik liefde vinden in deze wereld? Is er een manier om vergeving te krijgen voor de verschrikkelijke dingen die ik heb gedaan? Weet God wel wie ik ben? Geeft Hij eigenlijk wel om mij?

Ik ben heel blij dat ik tegen je kan zeggen: JA! Tegen AL deze vragen! Er IS een God, die jou kent. En zelfs toen jij vijandig tegen Hem was, stuurde hij Jezus naar het kruis om voor jouw zonden te sterven. Waarom? Omdat Hij genoeg van je houdt om de weg vrij te maken zodat jij vrede met Hem kunt krijgen. Iedereen die dit met mij wil bespreken mag contact met me opnemen via Facebook. Ik praat graag met je.

En er zijn tegenwoordig geweldige metalbands die ook een grote geestelijke integriteit hebben die perfect bij hun muziek past. Twee bands die ik persoonlijk heel goed vind zijn A Hill To Die Upon en Broken Flesh. Fantastische metal van geweldige mensen.

 

Heb je nog steeds je eigen bluesband? Heb je daar ook nog plannen mee?

Ja, zoals ik hierboven al zei ben ik net klaar met het nieuwe Rex Carroll Band album. Er staan veel nummers op waar ik al jaren van houd, dus er zit voor mij persoonlijk veel voldoening in dit album. Ik treed ook wel eens op met deze band en dat is alweer een stuk ijzer in het vuur!

 

Heb je verder nog iets te zeggen tegen onze lezers?

Alleen maar DANKJEWEL voor alle geweldige support die we van jullie gekregen hebben. Ik ben heel dankbaar dat zoveel mensen ons door de jaren heen hebben gevolgd, en er gaat nog heel wat gebeuren! Nog even ter herinnering: neem altijd één stap tegelijk en weet dat God van je houdt. Bedankt!

Over de auteur

Al sinds mijn veertiende luister ik graag naar christelijke metal. Dat begon met Stryper en daarna ben ik heel actief op zoek gegaan naar meer white metalbands. Ik vind het heerlijk om contact met ze te hebben en nieuws over deze bands te verzamelen. En daarmee help ik ook om het goede nieuws over Jezus te verspreiden!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.