Buffer

Sleeping Romance3Op het Rock for Eternity festival speelde de Italiaanse female-fronted metalband Sleeping Romance. Het Nederlandse publiek had al eens eerder kennis gemaakt met deze sympathieke band op het Brainstorm festival in november. Hoog tijd dus om eens te kijken wie de mensen achter de band precies zijn.

 

 

Hoe ging de show, zijn jullie tevreden?

Federico: ik vond het heel goed gaan. Daar ben ik blij om, want naast het spelen en zingen moet het met de techniek en andere medewerkers natuurlijk ook goed gaan en dat was perfect.

Federica: En het was ook mooi om te zien dat de mensen zo van onze muziek genoten en ze konden ook de teksten meezingen.

 

Sleeping Romance4Dus dan weet je dat ze het album gekocht hebben! 🙂

Nicholas: Het mooie van onze shows hier in Nederland is de organisatie. Die is hier altijd perfect. Als we hier aankomen, hoeven we alleen nog maar te spelen, alles staat al klaar. Dat is fantastisch!

 

Jullie deden tijdens de show een soort spelletje met het publiek, waarbij ze het metal-teken met de handen maken en moeten roepen “Il metallo”. Doe je dat bij elke show?

Federico: ja, dat doen we elke keer, want het helpt om een connectie te krijgen met het publiek. Zo voelen ze zich betrokken en wij voelen de warmte van de mensen. Het is belangrijk om contact te hebben met je publiek.

 

Eind vorig jaar kwam jullie debuutalbum “Enlighten” uit. Hoe gaat het daarmee tot nu toe?

sleeping_romance_artwork_internetFederica: Het gaat heel goed. We hebben net onze eerste videoclip uitgebracht voor het nummer “The Promise Inside” en die is in één week al 12.000 keer bekeken.

Federico: Voor een eerste album is dat behoorlijk veel. We hebben goeie recensies gekregen en het publiek reageert ook heel positief.

Federica: We krijgen elke dag heel veel e-mails van over de hele wereld met complimenten en dat is voor ons heel bevredigend.

Nicholas: We weten zelf dat we een goed album gemaakt hebben, maar deze reactie van de fans was onverwacht. Metal doet het in Italië namelijk niet zo goed, dus voor ons was het een mooie verrassing om hier te komen en te merken dat we zoveel fans hebben.

 

Hoe lang heeft de band al bestaan voordat het debuut uitkwam?

Federico: Het begon met een project dat ontstond in 2009 toen ik in Rome woonde. Maar dat waren allemaal andere bandleden. In 2011 begon ik samen te spelen met Lorenzo en Francesco in een band genaamd Symfonia Suprema. Ik vroeg hen of ze met mij in een ander project wilden spelen. Voordat we Federica vonden, hadden we een andere zanger. In januari 2012 begonnen we te werken met Federica en begonnen we het album op te nemen. De band in de huidige bezetting bestaat dus sinds 2012. Nicholas kwam er als laatste bij nadat het album uitkwam.

 

Sleeping Romance5Hij is dan ook het enige linkshandige bandlid!

Federico: Dat klopt niet helemaal. Ik ben ook linkshandig en Federica ook. Maar ik heb geleerd om rechtshandig te spelen. Dat scheelt bij het kopen van een goeie en goedkope gitaar.

 

Jullie hebben getourd met Theocracy. Hoe was dat?

Federica: Het was fantastisch! Dit was onze eerste ervaring met de band en voor ons allemaal is het een erg mooie herinnering. Toen we Theocracy voor het eerst ontmoetten, gingen ze heel leuk met ons om. Ook de crew en alles was geweldig, boven onze verwachting.

Nicholas: We hebben niet alleen Theocracy ontmoet, maar ook een paar gasten van Nordic Mission en dat zijn ook hele leuke lui.

Federico: Vandaag en gisteren hebben we gespeeld met Signum Regis en ik moet zeggen dat dat ook een geweldige band is. Erg leuke gasten, net als Theocracy. We hebben geluk gehad dat we bij Ulterium Records terechtgekomen zijn en deze bands mochten ontmoeten.

 

Theocracy is een christelijke band en jullie hebben ook best veel fans in de christelijke muziekscene. Zou je Sleeping Romance een christelijke band kunnen noemen?

Sleeping Romance2Federica: Daar hebben we het een paar keer met het platenlabel over gehad voordat we bij hen tekenden. Wij noemen ons niet een christelijke band omdat we een positieve boodschap willen brengen aan iedereen, onafhankelijk van zijn of haar religie of leeftijd. We hebben besloten om voor iedereen open te staan.

Federico: Onze teksten bevatten positieve boodschappen. Iedereen moet eruit halen wat hij zelf belangrijk vindt. We hebben natuurlijk niet de perfecte boodschap, maar we proberen wel iedereen aan te spreken.

Nicholas: Onze ervaringen met kerken verschillen nogal. We zijn allemaal wel actief in de kerk. In Italië is de katholieke kerk natuurlijk nogal dominant.

 

Dat was ook mijn volgende vraag: hoe groot is de invloed van de katholieke kerk in Italië? Zijn jullie ook allemaal katholiek?

Federico: Ik ben inderdaad katholiek. Nicholas, Francesco, Lorenzo en ik kennen elkaar al vanaf de zondagsschool.

Federica: Er is wel iets wat je moet weten over Italianen: er wordt altijd gezegd dat je over twee dingen niet mag praten: politiek en religie. Want je weet maar nooit wat voor persoon je tegenover je hebt. We praten dus niet veel over geloof, omdat dat een nogal persoonlijk onderwerp is.

Nicholas: We hebben niet allemaal een katholieke opvoeding gehad. Daarom is het dus moeilijk om over het geloof te praten als iedereen een andere weg bewandeld heeft. Ons voornamelijke doel is dus om een positieve boodschap te brengen en iedereen persoonlijk aan te spreken.

Federica: Het gaat bij onze muziek ook om emoties. Iedereen kan uit de teksten halen wat hij zelf belangrijk vindt. Je moet jezelf kunnen spiegelen aan de teksten die je leest.

 

Kennen jullie ook de andere Italiaanse christelijke metalbands zoals Metatrone en Boarders?

Federico: Nee. Iemand van Nordic Mission had het ook al over Metatrone, maar wij hadden daar nog nooit van gehoord. We worden nu wel nieuwsgierig.

 

Rhapsody of Fire kennen jullie natuurlijk wel. Zijn jullie daar ook door beïnvloed?

Federico: Ja absoluut. Ik denk dat alle bandleden van Sleeping Romance wel door hen zijn beïnvloed. We zijn er zo’n beetje mee opgegroeid. Persoonlijk vind ik vooral hun eerste drie albums het beste, daarna ben ik ze wat uit het oog verloren. Maar dat geldt alleen voor mij persoonlijk.

 

Heb je verder nog iets te zeggen tegen onze lezers?

Federica: Geef ons eens een kans, luister naar ons album “Enlighten” en volg ons op Facebook.

Federico: Bekijk ook onze video van “The Promise Inside” op Youtube. Bedankt voor dit interview. Il metallo!

Over de auteur

Al sinds mijn veertiende luister ik graag naar christelijke metal. Dat begon met Stryper en daarna ben ik heel actief op zoek gegaan naar meer white metalbands. Ik vind het heerlijk om contact met ze te hebben en nieuws over deze bands te verzamelen. En daarmee help ik ook om het goede nieuws over Jezus te verspreiden!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.