Buffer

Orphaned Land (ISR), Crimson Moonlight (S), The 11thHour (NL) en Safemode (S) zijn als eerste bands vastgelegd voor de zevende editie van het Brainstorm Festival in Gigant, Apeldoorn (NL). In totaal zullen zaterdag 8 november 2014 tenminste tien acts optreden tijdens het culturele rock- en metalfestival.

Met Orphaned Land haalt het Brainstorm Festival een bijzondere band in huis. Waar politieke en religieuze leiders falen, daar neemt de progressieve Israëlische band het voortouw om vrede te stichten in het Midden-Oosten. Die missie vindt zowel op als buiten het podium om plaats. Tijdens het Brainstorm Festival gaan de bandleden met het publiek in gesprek over de manier waarop het Joods-Palestijnse conflict kan worden opgelost.

Uiteraard wordt er ook gemusiceerd. Orphaned Land viert het 10-jarige jubileum van het succesvolle Mabool-album, dat in zijn geheel wordt vertolkt. Bovendien brengt de band diverse hits ten gehore. De show in Apeldoorn is de enige in Nederland tijdens de speciale Europese Mabool-tour die de band in november onderneemt.

Met Crimson Moonlight haalt het Brainstorm Festival – na een afwezigheid van zeven jaar – de succesvolle Zweedse viking death/black-metal formatie rond frontman Pilgrim terug naar Nederland. Met een uitgebalanceerde show en een felle sound weet de band overal in Europa live te overtuigen.

The 11th Hour is een vertrouwde naam op de Nederlandse podia. De toonaangevende doom-metal band rond multi-instrumentalist Ed Warby (Gorefest, Hail Of Bullets, Ayreon) zorgt – na Swallow The Sun, Forsaken en My Silent Wake in eerdere jaren – voor de sombere toon op de zevende editie van het Brainstorm Festival.

Safemode is een ijzersterk merk in eigen land. De Zweedse pers is lovend over de metalcore band, die meermaals door Europa en Zuid-Amerika tourde en de afterparty van Sonisphere in Stockholm opende voor In Flames en Slipknot. De band staat bekend om de goede interactie met het publiek en komt een feest bouwen in Apeldoorn.

 

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.