Buffer

Rey Parra1Rey Parra (ex-zanger van Sacred Warrior) richtte vorig jaar samen met George Ochoa (ex-gitarist en bandleider van Recon, ook bekend van Deliverance) de nieuwe band Worldview op. Hun debuutalbum “The Chosen Few” komt in de herfst uit. Reden genoeg om nu alvast even met Rey te gaan kletsen.

 

Hoe gaat het nu met je? Is het al een beetje lente waar je woont?

Het gaat goed met mij sinds mijn laatste tour met Sacred Warrior in 2004. Ik heb het druk met het werk en met mijn gezin en we genieten allemaal van het mooie weer in Florida.

 

Laten we even terug gaan naar de hoogtijdagen van Sacred Warrior. Heb je daar mooie herinneringen aan?

Oh jazeker! Dat waren heerlijke jaren. In die tijd zagen we heel veel mensen de Here Jezus leren kennen door onze bediening. Het was ook een tijd waarin we elkaar echt goed leerden kennen en we konden groeien in de Heer terwijl we andere dienden.

 

Nadat Sacred Warrior weer bij elkaar kwam, zat je eerst nog wel in de band. Waarom ben je uiteindelijk toch weggegaan?

We hadden het idee opgevat om Sacred Warrior weer bij elkaar te krijgen en een nieuwe cd te maken en misschien wat te touren door de USA…. Het begon allemaal heel goed, het leek erop dat het album heel snel klaar zou zijn maar dat was helaas niet het geval. Het was meer een strijd, want we schreven wel veel nummers, maar voor mij was het lastig om de hele tijd naar Chicago en terug te reizen. Dus vanwege mijn agenda en ook omdat ik niet weg kon vanwege mijn werk werd het vrijwel onmogelijk voor mij om het album af te maken. Bruce en ik hadden eens een discussie en toen kwam hij met het voorstel dat ik een stapje terug zou nemen en dat de band dan het album kon afmaken met iemand anders. Nadat ik er even over had nagedacht, vond ik het een goed idee. Dus kondigde ik aan dat ik niet meer de frontman van Sacred Warrior zou zijn en ik stapte op.

 

Sacred Warrior Waiting in DarknessWat vind je van het nieuwe album van Sacred Warrior “Waiting in Darkness”? Heb je daar nog wel aan meegewerkt?

Waiting in Darkness is een goed album, er staan veel goeie nummers op en ja, ik heb ook meegeschreven aan dat album. Ik heb zelfs de melodie en het refrein voor de titelsong “Waiting in Darkness” geschreven. Steve Watkins en ik hebben de rest van de teksten en muziek voor dat nummer geschreven. Er zijn nog een paar andere nummers waarop ik voor een groot deel heb meegeschreven, maar daar heb ik nooit erkenning voor gekregen op het cd-hoesje. Maar dat geeft niet, mijn zegen hebben ze. Ik wens ze het beste toe, het zijn mijn broeders en ik zal altijd van ze houden.

 

Vind je dat Eli Prinsen het goed doet als jouw opvolger bij Sacred Warrior?

Eli is een vriend van me en we hebben heel lang gepraat voordat ik bij de band wegging. Hij heeft me eens verteld dat hij nooit in mijn schoenen zou kunnen staan. Eli doet het heel goed bij Sacred Warrior, hij is een heel ander soort zanger dan ik. Ik denk dat de Sacred Warrior fans hem heel goed zullen accepteren. Hij probeert niet om mij na te doen, hij is lekker zichzelf als nieuwe frontman voor Sacred Warrior en ik vind dat hij het fantastisch doet.

 

Worldview logoJe hebt een nieuwe band genaamd Worldview. Hoe is die ontstaan?

Worldview was de laatste wens van Rick Macias, de ex-toetsenist van Sacred Warrior die in 2009 is overleden. Rick en ik hadden het er al jaren over om iets te doen met George Ochoa van Deliverance en Recon. Nadat Rick overleed begonnen George en ik erover te praten om dit misschien te doen ter ere van Rick. We wisten allebei dat het een strijd zou worden, weer vanwege de reisafstand omdat George in Californië zit en ik in Florida, maar we besloten om er toch mee door te gaan en het wel te doen.

 

Is Worldview niet een soort voortzetting van de band Recon? Die waren toch ook van plan om een tweede album met de titel “The Chosen Few” uit te brengen in 2006?

Worldview2George heeft altijd een groot verlangen gehad om een tweede Recon album te maken en door de jaren heen had George al een aantal nummers geschreven. We begonnen nummers te schrijven en op te nemen en toen we bezig waren met de opnamen, begonnen we ons te beseffen dat het helemaal geen Recon was, dus besloten we om de naam te veranderen in Worldview, iets compleet anders. Iedereen heeft zijn eigen wereldbeeld en wij gieten die van ons in de muziek.

 

Hoe zien de plannen eruit voor Worldview’s debuutalbum? Heb je al een releasedatum?

We hebben een contract getekend bij Ulterium Records en we zijn momenteel bezig om de laatste hand te leggen aan de nummers. Het label is heel goed bezig met het mixen van de nummers en ook het hoesje komt er mooi uit te zien. Wat een releasedatum betreft hebben we nog niet iets concreets, maar het zal ergens in de herfst worden.

 

Wat vind je van de huidige christelijke metalscene? Is het moeilijker om de jeugd van vandaag te bereiken met het goede nieuws over Jezus Christus? Of juist makkelijker?

Mensen zijn in het algemeen moeilijk te peilen, dus het is altijd moeilijk om precies te weten wat ze denken. Maar ik kan je wel vertellen dat als de muziek goed is, de mensen er naar zullen luisteren en daardoor zullen velen een levensveranderende ervaring hebben. De geest die in de muziek zit is wat ze zal trekken naar Jezus toe.

 

Worldview3Waarom is Sacred Warrior eigenlijk nooit in Nederland geweest? Zijn jullie van plan om met Worldview wel naar Nederland te komen?

Sacred Warrior is nooit uitgenodigd om in Nederland te komen spelen. We lieten meestal Steve onze boekingen verzorgen en hij heeft zich nooit op Nederland gericht. Worldview wil echter wel in zoveel mogelijk Europese landen optreden dus ik hoop dat we ook naar Nederland zullen komen.

 

Zijn er nieuwe christelijke bands die je leuk vindt?

Ik hou van veel bands, maar om nou een nieuwe band te noemen die ik echt leuk vind, is een moeilijke vraag. Als ik naar de radio luister, besteed ik niet veel aandacht aan het uitzoeken hoe de bands heten, ik hou gewoon van veel soorten muziek. Mijn favoriete band op dit moment is Skillet.

 

Heb je verder nog iets te zeggen tegen onze Nederlandse lezers?

Ik wil graag iedereen laten weten dat ik nog steeds heel erg van Jezus hou en dat ik, hoewel mijn tijd op tour heel beperkt zal zijn, ik heel graag met Worldview het evangelie wil brengen naar iedereen die maar wil komen.

Ik wil ook nog even zeggen dat ik een geweldig ondersteunend team achter me heb staan: mijn vrouw Trissy, mijn kinderen en mijn voorgangers. Dus als je erover denkt om de straat op te gaan met een bediening, zorg er dan voor dat je genoeg ondersteuning achter je hebt staan.

God zegene jullie allemaal!

Over de auteur

Al sinds mijn veertiende luister ik graag naar christelijke metal. Dat begon met Stryper en daarna ben ik heel actief op zoek gegaan naar meer white metalbands. Ik vind het heerlijk om contact met ze te hebben en nieuws over deze bands te verzamelen. En daarmee help ik ook om het goede nieuws over Jezus te verspreiden!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.