Buffer

De Braziliaanse powermetalband Eterna liet na het uitbrengen van een live DVD in 2007 niet veel meer van zich horen. Hoog tijd voor een update! Een kort gesprek met gitarist Paulo Frade.

 

Eterna3

Hoe gaat het nu met Eterna? We hebben al een hele poos niks meer van de band gehoord. Wat is er allemaal gebeurd sinds de release van de live DVD?

Veel mensen vragen ons dat. We zijn begonnen met de opnamen voor ons zevende album in 2011, maar daar moesten we mee stoppen wegens persoonlijke omstandigheden. Het waren moeilijke jaren voor ons allemaal in de band. Mijn vader is overleden en ook andere bandleden zijn geliefden kwijtgeraakt.

 

Jullie hebben wel wat nieuw materiaal uitgebracht. Is dat alleen in Brazilië uitgebracht of ook internationaal? Komen daar ook Engelse versies van?

We hebben de single “Archangel” uitgebracht in 2012 en de EP “Turning Back” in 2013. Dit materiaal is alleen uitgebracht via de band’s website en je kunt het daar downloaden. Momenteel zijn we voornamelijk nummers aan het opnemen in het Portugees, maar sommigen zijn in het Engels.

 

Sinds 2010 hebben jullie een nieuwe zanger. Wil je hem aan ons voorstellen? Hoe hebben jullie hem gevonden? En wat is er met Leandro gebeurd?

Leandro verliet Eterna in 2009 om zich te richten op andere projecten. We zijn toen een poosje gestopt en in 2010 hebben we zanger Neno Fernando gevraagd om bij de band te komen. Neno was een oude vriend van mij en heeft samen met toetsenist Joseph Cardillo in een ander project gespeeld, genaamd Abstract Shadows.

 

Eterna1Wat vind je van de huidige christelijke metalscene? Is er een grote metalscene in Brazilië? En schaar je Eterna onder de christelijke metal of zijn jullie gewoon een metalband met christenen?

De seculiere metalscene is behoorlijk zwak. Er is bijna geen metal meer in Brazilië. Maar de christelijke metalscene, hoewel zwak, blijft nog met moeite overeind staan. Maar ondanks de moeilijkheden is Eterna altijd een sterke naam geweest, we waren altijd sterk aanwezig in de scene.

 

Waar gaan Eterna’s teksten over? Heb je liever radicale christelijke teksten of laat je liever de muziek voor zichzelf spreken en dat de luisteraar zijn eigen conclusies moet trekken?

We zingen over familie, liefde, politiek, maar altijd vanuit een christelijk oogpunt. We willen graag teksten schrijven die mensen aanspreken, we geven gewoon onze mening en willen de luisteraar aan het denken zetten.

 

Hoe ziet de toekomst eruit voor Eterna? Zijn er plannen voor een nieuw album, of misschien een tour?

We zijn bijna klaar met ons nieuwe album en komen binnenkort met een titel. Het album komt uit in de eerste helft van 2014 en er komen 10 nummers in het Portugees op te staan en 2 in het Engels.

 

Eterna2

Hebben jullie ooit buiten Brazilië opgetreden? Heb je op grote festivals gestaan? Hou je ervan om live te spelen of zit je liever in de studio?

We zijn twee keer naar het buitenland geweest, een keer in Spanje en een keer in Italië. We hebben wel op grote festivals in Brazilië gestaan, zoals bijvoorbeeld Brazil Metal Union. Persoonlijk hou ik er meer van om live op te treden. De studio vind ik een beetje saai.

 

Heb je verder nog iets te zeggen tegen onze Nederlandse lezers?

Ik ben blij met dit interview. Bedankt! God geeft ons een tweede kans en we zullen proberen er het maximale uit te halen. God zegene jullie allemaal!

 

Meer info: http://www.eterna.com.br/

 

Over de auteur

Al sinds mijn veertiende luister ik graag naar christelijke metal. Dat begon met Stryper en daarna ben ik heel actief op zoek gegaan naar meer white metalbands. Ik vind het heerlijk om contact met ze te hebben en nieuws over deze bands te verzamelen. En daarmee help ik ook om het goede nieuws over Jezus te verspreiden!

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.