Buffer

De band Ajalon begon in 1994 door Wil henderson, Randy George en Dan Lile. In 1996 stuurde de band een demo tape op naar de grote meester zelf; Rick Wakeman, bekend van Yes, zijn eigen wereldberoemde solo-albums en zijn werken samen met oa. Cat Stevens, David Bowie, Ozzy Osbourne etc..Rick wakeman wordt wel gezien als 1 van de beste Piano, Keyboard-speler ooit. Hij luisterde naar de demo en was er helemaal van ondersteboven en heeft de band getekend op zijn eigen label Hope Records. Ajalon is een zeer gedegen Progressieve Rock band en voor de Christelijke/Gospel scene van onschatbare waarde. De band komt trouwens uit Seattle, USA. Er is kort geleden nog een nieuw album verschenen met de titel: This good Place.

ajalon_music1 ajalon_music2ajalon_cd3
Hoe gaat ie?Dank je het gaat prima!

Wat is eigenlijk de betekenis van de naam: Ajalon?

Het komt uit de Bijbel. Uit Jozua 10:12. Zoiets als: “Genade in het midden (te midden) van het vuur”.

Ik heb vernomen dat de band een demo heeft gestuurd naar een van de beste toetsenisten uit de geschiedenis van de rock en prog scene. Meneer Rick Wakeman. Hoe zijn jullie op het idee gekomen. Heb je de demo gewoon naar zijn huis adres gestuurd? Hij was en is een zeer druk baasje, maar hij heeft toch de moeite genomen om het te beluisteren. Dat was denk ik groot nieuws voor jullie als band. Vertel A.U.B. het hele verhaal…

William had in een magazine gelezen over de eigen platenmaatschappij van Rick Wakeman. Toen kwamen we op het idee om hem de demo te sturen. Ik heb het naar zijn studio/kantoor gestuurd. Daarna heb ik twee weken gewacht en heb ik gebeld. Rick zijn assistent heeft het pakje opgezocht en heeft het aan Rick gegeven. Hij was aangenaam verrast van wat hij hoorde en hij nam contact met ons op en wilde graag de cd op zijn label gaan uitbrengen.

Toen hebben jullie dus het eerste album met de titel: Light at the end of the Tunnel uitgebracht via zijn: Hope Records. Kun je iets vertellen over het album en hoe het ontvangen is door de pers?

Het werd erg goed ontvangen. Het was album van de week op vele radio stations in Engeland. Ik denk dat ze het erg mooi vonden. Vele radio stations en muziekbladen belden ons voor een interview.

Wat gebeurde er eigenlijk na de eerste release. Het werd erg stil voor de vele prog-fans. Het duurde maar liefst 8 jaar voordat er een nieuw album uitkwam met de titel: On the Threshold of Eternity. Waarom duurde het zo lang?

Ach ja, zoals het met zoveel dingen gaat, heb je geld nodig en dat hebben we gewoonweg niet. We hebben een tijd een pauze ingelast, door bepaalde persoonlijke omstandigheden. En daarbij kwam dat als er eens wat geld was we verder gingen met de opnames voor het nieuwe album. Maar de technicus die we voor de opnames gebruikten gooide ook nog roet in het eten. Hij wilde meer geld, werd gulzig/hebzuchtig en heeft de audio files toen gestolen, om zo extra ged van ons te krijgen. Uiteindelijk hebben we het album uitgebracht met datgene wat we wel hadden en zo moest het maar gebeuren, ondanks dat we graag nog even de puntjes op de I wilden zetten, maar dat was met deze persoon niet meer mogelijk.

Hoe kwamen jullie bij het grote Progressieve Rock label ProgRock Records terecht?

Shawn Gordon nam contact met me op, hij wist dat we het album uit wilden brengen en maakte ons een aanbod voor het uitbrengen van de cd.

Op het album: On the Threshold of Eternity hebben jullie samengewerkt met oa. Rick Wakemen, Phil Keaggy en Neal Morse. Hoe zijn jullie bij deze artiesten gekomen?

Omdat het zo lang duurde voordat het nieuwe album uitkwam heb ik in de tussentijd gespeeld met Neal Morse en zodoende kwam ik Phil Keaggy tegen waar ik een goede band mee kreeg, zodoende dat beide graag mee wilden werken en met Rick hadden we al eerder afgesproken dat hij iets op het nieuwe album zou gaan doen.

Hebben jullie trouwens ooit in Europa opgetreden?

We hebben veel opgetreden in de omgeving van Seattle en een aantal concerten in de oostkust van de USA gedaan, maar in Europa zijn we met Ajalon nooit geweest, we hebben wel plannen gehad, maar het is er nooit van gekomen.

Heb je nog toekomst plannen met de band?

Op dit moment zijn er geen plannen. Het is een open boek. Ik denk dat de tijd er weer rijp voor wordt en de bandleden moeten tijd en zin hebben om het weer op te pakken.

Wat zijn zo eigenlijk je eigen favoriete bands of artiesten, kun je er een paar noemen?

Yes is mijn favoriete band! daarbij ben ik ook groot fan van Marillion en King Crimson. Ik ben ook een groot fan van Transatlantic geweest. Op dit ogenblik ben ik hun tour-manager voor de Kaleidoscope wereld tournee. Ik heb trouwens kort geleden nog opgetreden met Transatlantic en met Jon Anderson op de Progressive Nation at Sea 2014 dat is een trip voor de ware Prog-liefhebber met een luxe Cruise met optredens op het schip van oa. Transatlantic, Sherinian, Kings X, Anathema, Riverside etc (redactie).

Ik ben trouwens ook nog een groot fan van Genesis en ik heb een eigen Genesis tribute band met de naam Squonk dit is voor de omgeving van Los Angeles. In April gaan we met Squonk optreden in Brea Californie en ik zal ook nog met Neal Morse gaan optreden op het welbekende Baja Prog festival in Californie, USA

Over de auteur

White metal fan sinds midden jaren 80. Ik kreeg een cassettebandje met Stryper songs van iemand van Jong & Vrij. Op kant a: To Hell with he Devil en op kant b: The yellow and Black Attack. Ik was meteen "verliefd". Ik kocht van mijn spaarcenten de lp: Soldiers Under Command in een muziek/platenwinkel in Angelslo (wijk Emmen) deze plaat heb ik helemaal grijs gedraaid...daarna volgden bands als: Saint, Believer, Barren Cross, Whitecross, Deliverance, Jerusalem, Daniel Band, Sacred Warrior, Rage of Angels, Mortification, Vengeance Rising, Decision D, No Longer Music, Seventh Angel, Detritus, Kings X en ga nog maar even een uur door.... Daarna volgden; Megadeth, Tankard, Blind Guardian, Helloween, Iron Maiden, Metallica, Acid Drinkers, Kreyson, Armia, Turbo, CETI, Vader Narnia, , Galactic Coweboys, Metal Church, Tyrant, Warlord, Avantasia, Accept, Testament, Queensryche, Accuser, Vanden Plas, Running Wild, Mad Max, Soul Cages, Saviour Machine, Veni Domine, Vicious Rumors, Dew Scented, Pink Floyd, en ook vele andere Prog-bands, zoals; Pendragon, Yes, Rick Wakeman, Arena, Neil Morse, Spock's Beard, Transatlantic....Maar ook de jaren 80 bands als: Simple Minds, The Alarm, Alphaville, Dire Straits, Cliff Richard, Queen, Doe Maar, Foreigner, Bon Jovi, Talk Talk, Phil Collins, Toto etc, draag ik een warm hart toe... dat komt natuurlijk omdat ik begin jaren 80 naar de radio begon te luisteren, er ging een wereld voor me open. Want ik werd een echte muziek freak. Ik luisterde in de jaren 80 veel naar de radio oa. Tros top 50, Weeshuis van de hits, Paperclip, De Avondspits, Europarade, Veronica's top 40, de Dik voor mekaar show, Los vast show..."zandzakken voor de deur".., Muzikale Fruitmand, Spoor 7, Ronduit....Bekende Dj's van toen waren oa.: Sjors Frohlich, Felix Meurders, Lex Harding, Jeroen van Inkel en Adam Curry, Jan Rietman, Henk Mouwe, Erik de Zwart, Tom Mulder, Ferry Maat, Ad Roland en natuurlijk: Vara's Vuurwerk met niemand minder dan: Henk Westbroek. wat een prachtige tijd was dat....

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.