Buffer

Fight+the+Silence+fortoday1Het uit Iowa afkomstige For Today had met “Fight The Silence” een hele taak om hun vorige album “Immortal” te overtreffen. Met de EP/ DVD “Prevailer” uit 2013 kwamen ze redelijk in de richting.

Dat de heren de lat nog hoger hebben gelegd, werd al snel duidelijk bij het beluisteren van de single “Break The Cycle” met gastzanger Matty Mullins (Memphis May Fire). Maar de vraag is, kunnen de heren gedurende het gehele album de lat zo hoog houden?

Het antwoord is eigenlijk nee. Dat “Fight The Silence” een goed album is geworden, betwist ik voor geen seconde. Maar het niveau dat op “Immortal” werdt gehaald hebben ze niet weten te overtreffen en dat is gewoonweg jammer. Dat de opgave om “Immortal” te overtreffen moeilijk zou worden, was al in 2012 duidelijk. Het enige nummer dat de complete release uit 2012 doet vergeten, is het nummer “Break The Cycle”. De rest van de nummers zijn gewoonweg van een mindere kwaliteit en beginnen, naar mate je het album langer beluistert, eentonig te worden.

Nogmaals, dit is zeker een goed album geworden die blind aangekocht kan worden door de For Today fans. Maar of “Fight The Silence” nieuwe fans over de streep zal trekken valt nog te bezien. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen!

For Today - Fight The Silence
CIJFER7.6
7.6Totale score
Waardering gebruiker: (7 Stemmen)
7.1

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.