Buffer

Het Amerikaanse Chaotic Resemblance, maakt glam rock zoals we dat gewend waren in de jaren 80. Bands als Mötley Crüe, Bon Jovi, Europe en Stryper, doen velen nu wel tot de verbeelding spreken. Mannen opgemaakt en (bijna) verkleed als een vrouw betraden toen wereldwijd de podia.

Chaotic Resemblance, wil deze tijden doen herleven. Uitgedost met make-up en permanent in het haar, willen deze jongens de wereld gaan veroveren. Het doel van de band is “bringing back the big hair and big songs”. Maar wie zijn nu die heren uit Poteau, OK. We spraken met zanger en gitarist Rexx Roxx.

1453315_732525983431832_686898487_nZouden jullie als eerst iets over jullie zelf kunnen vertellen?

Wij zijn Chaotic Resemblance, een Amerikaanse glam rock band. We zijn 1 januari 2006 begonnen. De band heeft gelukkig nog geen wisselingen meegemaakt en bestaat vanaf het begin al uit:

L/A Ellis (gitarist), Donnie SiXx: (bassist) en Zak Fury (drummer) en ik zing en speel gitaar.

Hoe komen jullie eindelijk aan de naam: Chaotic Resemblance.

De band naam is afgeleid van een bijbeltekst uit Jesaja 40: 18  “Met wie dan wilt gij God vergelijken en welke vergelijking op Hem toepassen? (NBG).

Hoe beleven jullie het christen zijn in de band?

Het maakt eingelijk niet uit hoe goed we als christen zijn, we zullen nooit volmaakt worden. Wij zullen altijd in ons leven mensen terleurstellen, maar Jezus Christus zal dat nooit doen.  Wij zeggen ook altijd tegen mensen, dat ze niet naar ons moeten kijken, maar naar Jezus.  Hij wil je vriend zijn en Hij zal je nooit verlaten.

Moeten we jullie dan zien als een christelijke band of een band met christenen er in?

We zijn een christelijke band, maar in mijn ogen is dat hetzelfde als christenen in een band. In beide gevallen heb je een voorbeeld functie te vervullen. Zelf denk ik dat veel bands zich juist niet christelijk noemen om zo meer albums te kunnen verkopen. Wij zijn een christelijke band, maar we dringen je het geloof niet op.

Zijn jullie een band die het gewoon leuk vindt om muziek te maken, of willen jullie er ook iets mee uitdragen?

Als eerste vinden we het echt helemaal te gek om te kunnen spelen en optreden. Als ik voor mijzelf spreek, geloof ik dat ik ben geboren om muziek te maken. Als band spelen we graag overal waar we het evangelie van Jezus kunnen uitdragen in deze donkere wereld.

Welke bands zijn jullie inspiratiebronnen geweest?

We zijn door de loop der jaren heen muzikaal geïnspireerd door bands als: Stryper, Motley Crüe, Bon Jovi, Cinderella, Ratt en Wasp.

Oefenen jullie als band vaak samen?

Als we geen tour of concert hebben, oefenen we 4 á 6 uur per dag, soms oefenen we 8 uur op een dag.

IMG_7528Wat kunnen we in de toekomst van Chaotic Resemblance verwachten?

We willen nog veel mensen bereiken door middel van onze muziek en we willen nog jaren doorgaan.

Zijn er nog ontwikkeling die jullie met ons zouden willen delen?

We zullen vanaf 17 maart tot 1 mei gaan touren langs de west kust van Amerika. Ook gaan we optreden op het festival Rocklahoma. Dat is een grootschalig hardrockfestival dat sinds 2007 jaarlijks wordt georganiseerd in de Amerikaanse staat Oklahoma. Vorig jaar stonden bands als Guns N’ Roses, Alice In Chains, Korn, en Bush op de bühne. We zien dit als een zegen van God dat we deel mogen uitmaken van dit festival.

 

 

 

 

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter