Buffer
Saving-Grace-The-Urgency-Cover-Art-1024x1024

Saving Grace “The Urgency”
Facedown Records

Saving Grace is actief vanaf 2005. The Urgency is mijn eerste kennismaking met de band en laten we duidelijk zijn: wat een kennismaking! Het Nieuw-Zeelands Saving Grace heeft met haar vierde album de lat hoger gelegd dan ooit ervoor. Want deze vierde langspeler mag er zeker zijn, de mix van metalcore en trash, wordt bijna tot in de perfectie uitgevoerd.

In een reactie laat gitarist Vasely Sapunov weten: “Met elk nieuw album, hebben we alleen maar één doel en dat is om de muziek harder, zwaarder, donkerder en meer fonetisch te maken dan de vorige. The Urgency is verreweg de meest donkere en agressieve plaats die we hebben gemaakt”.

Dat de heren een voorliefde hebben voor Slayer laten ze op The Urgency duidelijk horen. Want als Slayer metalcore zou speler zou het wel eens kunnen klinken als Saving Grace

“Want als Slayer metalcore zou speler zou het wel eens kunnen klinken als Saving Grace”.

De nummers zitten stuk voor stuk goed in elkaar en maken van de gehele cd één muzikale reis. De metalcore en trash rifts vliegen om je oren, zonder dat het saai gaat worden. Dat Facedown Records met deze heren een topper hebben binnengehaald, waar we nog veel van gaan horen, staat als een paal boven water. Voor de productie heeft men Zack Ohren (Suffocation, All Shall Perish) in de hand genomen en de artwork is verzorgt door Colin Marks (White Chapel, Impending Doom).

The Urgency is een zeer krachtig en veelzijdig vervolg geworden op “The King Is Coming”, die veel nieuwe fans over de streep zal halen.

 

Nu kopen

 

Saving Grace - The Urgency
Cijfer9.1
9.1Totale score
Waardering gebruiker: (3 Stemmen)
8.3

Over de auteur

Admin

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.