Buffer

Op de Christmas Rock Night in Duitsland kwamen we zanger Christian Liljegren tegen, bekend van o.a. Narnia, Audiovision en Golden Resurrection. Maar deze bands speelden helemaal niet op de CRN, dus we vroegen hem eerst waarom hij daar was.

Christian: Ik ben hier met de band Bloodgood. Hun nieuwe album “Dangerously Close” is uitgekomen op mijn platenlabel.

 

Je bedoelt Rivel Records?

Christian: Nee, dat bedrijf was genoemd naar mijn ex-vrouw. Later heb ik een nieuw platenlabel opgericht, genaamd Liljegren Records. Maar dat werkte ook niet echt, dus heb ik die twee bedrijfjes samengevoegd en dat heet nu de DooLittle Group. Daar is de nieuwe Bloodgood op uitgekomen.

 

Waarom ben je eigenlijk bij Narnia weggegaan?

Christian: In de periode dat Narnia bezig was met demo’s maken voor het nieuwe album “Course of a Generation”, lag ik in echtscheiding. Dat viel me zo zwaar, dat ik het zingen niet aankon. Daarom hebben ze dat album met Germán Pascual opgenomen.

 

Wat heb je daarna gedaan?

Christian: Na de scheiding heb ik eerst mijn soloproject Audiovision weer opgepakt en toen heb ik al heel snel samen met Tommy “ReinXeed” Johansson de band Golden Resurrection opgericht. Met deze band heb ik inmiddels drie succesvolle albums uitgebracht.

 

Hoe gaat het daar nu mee?

Christian: Tommy is een beetje overspannen. Hij heeft in 7 jaar in totaal 14 albums uitgebracht, dat is niet niks. Hij werkt nog wel aan zijn eigen project ReinXeed, maar voor de rest doet hij rustig aan.

 

En wat doe jij dan nu?

Christian: Nou, eigenlijk mag ik het nog niet verklappen, maar er staat iets heel moois te gebeuren: ik ben samen met Calle Grimmark aan het kijken of we onze oude band Narnia weer bij elkaar kunnen krijgen! In de originele bezetting!

 

Hee, dat is supermooi nieuws! Hoe kwam dat zo?

Christian: Tsja, ik ben één van de oprichters van de band! De enige reden dat ik wegging was mijn echtscheiding. Het gaat nu heel goed met me, ik ben weer getrouwd en heb inmiddels 4 schatten van kinderen. Ik heb altijd een goede vriendschap met Calle Grimmark gehad en de laatste tijd hebben we veel gesproken over Narnia. Dat was een geweldige periode in onze levens (tot en met het album “Enter the Gate” tenminste) en we hadden er enorm zin in om daar opnieuw mee bezig te gaan.

 

En hoe komt het dan nu met Golden Resurrection?

Christian: Op zich heb ik daar wel tijd voor, hoor. Zodra Tommy er weer tegenaan kan, gaan we daar ook weer mee bezig. Ondanks mijn drukke gezinsleven en Narnia, moet het kunnen. Gewoon een kwestie van goed inplannen. Oz Fox doet dat tenslotte ook met Stryper en Bloodgood.

 

We kijken uit naar de nieuwe ontwikkelingen. Bedankt voor dit verhelderende interview! We hopen je snel weer te zien met Narnia en/of Golden Resurrection.

Over de auteur

Al sinds mijn veertiende luister ik graag naar christelijke metal. Dat begon met Stryper en daarna ben ik heel actief op zoek gegaan naar meer white metalbands. Ik vind het heerlijk om contact met ze te hebben en nieuws over deze bands te verzamelen. En daarmee help ik ook om het goede nieuws over Jezus te verspreiden!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.