Buffer

Bloodgood was in de jaren ‘80 één van de trendsetters in de christian metal. De band maakte indruk met vooral hun eerste vier albums, waarbij ze ook in Nederland hebben opgetreden. In 1995 ging de band helaas uit elkaar. Maar met de huidige revival van de white metalscene kon ook Bloodgood niet achterblijven om weer opnieuw te beginnen. Als extra bandlid werd Stryper-gitarist Oz Fox aangetrokken en daarmee heeft Bloodgood een solide line-up, waarmee ze recentelijk een nieuw album hebben uitgebracht. Op de Christmas Rock Night in Duitsland kon RockLife ze even aan de tand voelen.

 

Hoe zijn jullie ertoe gekomen om een nieuw album te gaan maken?

Michael: We waren aan het touren nadat we weer bij elkaar waren gekomen en ondertussen hadden we wat nieuwe nummers geschreven. In 2013 spraken we af dat we geen optredens zouden doen, zodat we ons konden richten op het opnemen van een nieuw album.

 

Oz, je speelt in 3 bands. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Oz: Ik heb een ongelooflijk drukke agenda. Ik hou ervan om constant bezig te blijven, dus ik doe mijn best. Meestal hebben de verschillende bands allerlei dingen op verschillende tijden, dus dat is een kwestie van puzzelen. In januari komt er overigens nog een vierde band bij. Dat wordt een Las Vegas show genaamd “Let it Rawk”.

 

Les, kun je iets vertellen over de muzikale en tekstuele richting van het nieuwe album “Dangerously Close”?

Les: Tekstueel gaat het album over het begin en het einde. Zoals je weet spreken we altijd over Jezus. We hebben geschreven over alles wat ons persoonlijk is overkomen en hoe God onze levens heeft beïnvloed.

 

Wat doen jullie eigenlijk in het dagelijks leven om de kost te verdienen?

Oz: ik heb een website voor gitaarles, genaamd “Sir Oz Academy”.

Michael: ik ben manager bij een bedrijf voor mobiele telefonie.

Les: ik heb een kunstbedrijf gehad, maar ben nu met pensioen. Ik ga de rest van mijn leven alleen maar zingen, muziek schrijven en acteren.

Paul: ik ben voorganger bij een gemeente in Seattle.

Kevin: ik heb een bedrijfje waar ik een leuke bijverdienste mee heb. Mijn vrouw werkt fulltime. Dat is echt rock ‘n roll.

Les: ik moet nog even toevoegen dat mijn vrouw kinderleidster is bij onze kerk en dus zorgt ze ook voor mij.

Michael: zo gaat het met muzikanten, je vrouw of vriendin zorgt voor je terwijl jij met je muziek bezig bent.

 

Jullie zijn al heel wat jaren met muziek bezig. Wat houdt je gemotiveerd om ermee door te gaan?

Les: zonder Jezus was ik er al lang mee opgehouden. Maar zijn boodschap moet worden verteld en daarom ga ik steeds door.

Michael: onze muziek heeft door de jaren heen veel mensen bemoedigd om Jezus te gaan volgen, dus waarom zouden we daarmee ophouden?

Kevin: ik ben gewoon te oud om iets nieuws te leren.

 

Binnenkort komt er een documentaire uit over Bloodgood. Kun je daar iets over vertellen?

Les: die komt in 2014 uit en gaat over 27 jaar rock. Hij heet “In the trenches of rock ‘n roll”. Wij zijn de vertellers, we zijn allemaal afzonderlijk geïnterviewd (in aparte ruimtes), zodat onze persoonlijke verhalen en observaties van Bloodgood gezien zouden worden door onze eigen ogen. Wij krijgen de film pas te zien op het moment dat jullie hem ook zien. We zijn er allemaal heel enthousiast over en ik denk dat we allemaal ook positief over elkaar zijn geweest.

 

Heb je nog iets te vertellen tegen onze lezers?

Les: we willen onze fans bedanken die ons hebben gesteund met de Kickstarter campagne om ons nieuwe album te financieren. Iedereen die iets heeft gegeven, krijgt de cd opgestuurd. In het verleden moesten we ons scheel werken en dan hadden we nog schulden bij de platenmaatschappij en verdienden we geen cent. Tegenwoordig bepalen de mensen zelf wie ze willen horen en die artiesten ondersteunen ze. Wij willen graag dicht bij onze fans komen en relaties met ze onderhouden, wat in het verleden niet zo was. Met Kickstarter kunnen we grotere dromen hebben en die ook echt bereiken. Zo kunnen we de wereld bereiken voor Jezus Christus.

 

Krijg je maar geen genoeg van de Bloodgood interviews? Kijk dan hier voor een tweede!

 

Over de auteur

Al sinds mijn veertiende luister ik graag naar christelijke metal. Dat begon met Stryper en daarna ben ik heel actief op zoek gegaan naar meer white metalbands. Ik vind het heerlijk om contact met ze te hebben en nieuws over deze bands te verzamelen. En daarmee help ik ook om het goede nieuws over Jezus te verspreiden!

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.